Gölbaşı MYO Çevresinde peyzaj ve yol

Gölbaşı MYO Çevresinde peyzaj ve yol çalışması yapıldı


ADIYAMAN (A.A) - Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Meslek Yüksekokulu çevresinin peyzaj ve yol çalışmalarının tamamlandığını söyledi.
     Özdemir, yaptığı açıklamada, son günlerde tüm cadde, sokak, refüj, park ve kaldırımlarda çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini ifade ederek, yapılan çalışmalar kapsamında üniversiteye giden cadde ve üniversitenin çevresinin daha güzel bir görüntüye kavuşması için asfaltlama ve yeşil alan çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
     Özdemir, şunları kaydetti:
     Düzenlemelerle bitkiler ağaç, ağaççık, çalı ve yer örtücü olmak üzere 4 grupta toplanmaktadır. Bitkiler, peyzaj düzenlemelerinde çeşitli özeliklerine göre değerlendirilir. Çevresel ve iklimsel özellikler dikkate alınarak peyzaj tasarımları gerçekleştirilir. İlçemizdeki yapılan çalışma alanları içinde bu etkenler göz önüne alınarak çevre düzenleme çalışmaları yapılmaktadır. İlkbahar, yaz ve sonbahar dönemlerinde olmak üzere ilçemiz genelinde 3 defa çiçek dikimi yapılmaktadır. Bu mekanlar genel olarak yol kavşakları, refüj, kaldırım kenarları ve parklarımızda belediye seralarımızda üretilen mevsimlik çiçekler dikilmektedir. Ayrıca bozulan çiçekler yenisiyle değiştirilerek yılda ortalama 50 bin adet çiçek dikilmektedir. İlçemiz genelinde yapılan çevre düzenleme uygulamalarında yılda ortalama 3 bin adet ağaç, 500 adet çalı ve yer örtücü bitkisi dikilmektedir. Bu dikimler daha önceden yapılmış olan peyzaj projelerine bağımlı olarak yürütülmektedir.
     Yusuf Özdemir, yeni yapılan çim alanlar ve bozulan yerlerin revizyonu için her sene ortalama 10 bin metrekare çim ekimi yapıldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Emin Tezerdi
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber Gölbaşı MYO Çevresinde peyzaj ve yol Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER