Gölcükteki trafik kazası davasında karar

Gölcükteki trafik kazası davasında karar -4 yaşındaki Melih Topraka çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan sanığa, 14 bin 100 lira adli para cezası verildi (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Kocaelinin Gölcük ilçesinde 4 yaşındaki Melih Topraka çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan sanığa, 14 bin 100 lira adli para cezası verildi.
     Gölcük Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, ölen Melih Toprakın babaSavaş ve annesi Tubanur Toprak ile taraf avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanık Hakan Taş ise duruşmaya katılmadı.
     Duruşmada söz alan sanık avukatı Ali Yıldırım Sezer, sanık hakkındaki savunmasında önceki beyanlarını tekrar ettiklerini belirterek, Katılan tarafın manen zarar gördüğü açıktır ancak söz konusu araç sigortalı olup bu hususta bir müracaatta bulunup bulunmadığının karşı taraftan sorulmasını talep ederiz dedi.
     Müşteki Savaş Toprak da karşı tarafın kendilerine herhangi bir maddi ödemede bulunmadığını ifade ederek, cenaze vesaire gibi konularda da bir yardım almadıklarını söyledi.
     Bunun üzerine kararını açıklayan mahkeme hakimi, sanık Taşın TCKnın Taksirle öldürme suçunu düzenleyen 85/1 maddesi uyarınca 2 yıl 4 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, sanığın yargılama sırasındaki iyi halini gözününde bulundurarak bu cezayı 1 yıl 11 aya indirdi.
     Sanığın sosyal ve ekonomik durumunu göz önünde bulunduran mahkeme, bu cezanın da 14 bin 100 lira adli para cezasına çevrilmesine hükmetti.
     Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Gölcükte 2 Ocak 2011 yılında sanık Hakan Taşın geri manevra yaparak aracını park etmek istediği sırada, arkasında bulunan 4 yaşındaki Melih Topraka çarparak ölümüne neden olduğu belirtiliyordu. İddianamede, sanığın Taksirle öldürmek suçundan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.
    
     -Karara itiraz edeceğiz
    
     Duruşmanın ardından AA muhabirine açıklama yapan baba Savaş Toprak, çocuğunun 4üncü yaş gününden bir gün önce hayatını kaybettiğini belirterek, mahkeme sürecinde dinlenilen tüm tanıkların anlatımlarında ve mahkemeye gelen raporlarda sanığın kusurlu olduğunun yer alığını bildirdi.
     Olayda kusuru olan kişilerin adalet önünde hak ettiği cezayı almasını istediğini ifade eden Toprak, bu tür olayların para cezalarıyla geçiştirilmemesi gerektiğini kaydetti.
     Toprak, sanığa karşı hiç bir art niyetinin olmadığını, sadece olaydaki kusuru karşısında ceza almasını istediğini belirterek, Ben oğlumu, 4 yaşında doğduğu gün toprağa gömdüm. Sanık 1 gün dahi cezaevinde kalmadı. Adalete sığındık mahkeme 11 celse sonra bitti. Yargıtay süreci var. Yargıtaya itiraz edeceğiz, temyize başvuracağız. İnşallah Türk adaleti doğruyu görür, en azından bir nebze olsun acımızı dindirecek kararları çıkartır şeklinde konuştu.
     Anne Tubanur Toprak ise evlendikten 8 yıl sonra çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşayabildiklerini dile getirerek, Onunla aile olduğumuzu anlamıştık, onun sevgisi çok farklıydı dedi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Gölcükteki trafik kazası davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER