Gönül Elçileri Aksarayda 2. toplantısını yaptı

Gönül Elçileri Aksarayda 2. toplantısını yaptı


AKSARAY (A.A) - Aksarayda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde başlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yürüttüğü Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi çerçevesinde hayata geçirilen Koruyucu Aile uygulaması toplantısı yapıldı.
     Projenin Aksarayda başarılı bir şekilde yürütülmesi için Aksaray Valisi Selami Altınok eşi Gülhan Altınok başkanlığında, Gönül Elçilerinin ikinci toplantısı yapıldı.
     Aksaray Valisi Selami Altınokun eşi Gülhan Altınok, yaptığı konuşmada, projenin Aksarayda el birliği içinde amacına uygun bir şekilde yürütüleceğini söyledi.
     Gönül elçileri projesinde ilk amaçlarının bir alt proje olan Koruyucu Aile Hizmetini anlatmak, bunu hayata geçirmek olduğunu dile getiren Altınok, projenin her zaman en iyi şekilde devam edeceğini vurguladı.
     Koruyucu Aile Hizmeti ile amacın yurt ve yuvada kalan çocuklara sevginin, hoş görünün öğretilmesi olduğunu ifade eden Altınok şunları kaydetti:
     Her türlü ihtiyacı devlet tarafından karşılanan çocukların hiç bir eksiği yok. Bu çocuklarımızı Koruyucu Aile Hizmeti projesiyle ailelere verip aile ortamında yetişmesini istiyoruz. Bir çocuğun yuva sıcaklığını hissederek büyümesi gerekiyor. Gerek koruyucu aile, gerekse gönüllü aile hizmet modeliyle her yıl yuva ve yurt gibi kuruluşlarda çocuk sayısı azaldı. Koruyucu aile uygulamasıyla çocuklara sıcak bir yuva sağlanıyor.
     Toplantıda, Aksaray Üniversitesinden Çocuk Psikoloğu Yrd. Doç. Dr. Şükran Yıldız, Yrd. Doç. Dr. Meltem Uçar, Aksaray Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Hale Özdal, Yardım Sevenler Derneği Başkanı Dilek Terzioğlu, Aksaray Deniz Yıldızı Derneği Başkanı Fatma Altındal, Kimsesiz ve Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Kandile Aytekin söz alarak bilgilerini paylaştı.
     Gönül elçileri heyeti, daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı 0-12 yaş grubu çocukların kaldığı Cevat-Meliha Özel Çocuk Yuvasını ziyaret etti.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Aksarayda 2. toplantısını yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER