Göremede teravih sonrası cemaate şerbet ikramı

Göremede teravih sonrası cemaate şerbet ikramı


NEVŞEHİR (A.A) - Göreme beldesinde, belediye tarafından teravih namazından çıkan cemaate geleneksel Ramazan şerbeti ikram edildi.
     Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, yaptığı açıklamada, göreve geldiği günden bu yana beldenin bütün camilerinde Ramazan şerbetinin dağıtıldığını belirterek, amaçlarının bu geleneği yaşatmak olduğunu söyledi.
     Cingil, Osmanlı dönemindeki geleneklerden olan şerbetin, daha çok 11 ayın sultanı Ramazana mahsus bir özellik olduğunu ifade ederek, vatandaşlara bu lezzeti tekrar hatırlattıklarını kaydetti.
     Başkan Cingil, Mübarek Ramazan-ı Şerifin tüm halkımıza ve İslam alemine hayırlar getirmesini niyaz ediyoruz. Ramazanda camilerde kılınan teravih namazından sonra cemaatimize sunduğumuz şerbet ikramımız, halkımız tarafından büyük ilgi ile karşılanıyor. Ücretsiz olarak dağıttığımız gül suyu ve hakiki bal karışımıyla imal ettiğimiz Ramazan şerbetini tüm camilerde dağıtıyoruz. Vatandaşlarımız unutulmaya yüz tutan bu adeti tekrar hatırlatılmasından dolayı memnuniyetini ifade ediyor. Bizden sonraki nesillerimize gelenek, görenek, örf, adet ve ananelerimizi bu şekilde aktarmanın mutluluğunu yaşıyoruz dedi.
     Cami çıkışlarındaki görevliler, namaz sonrasında cemaate bardaklara doldurduğu şerbeti ikram ediyor. Şerbetten tatmak isteyen genç yaşlı onlarca kişi uzun kuyruklar oluştururken, çocuklar da büyük ilgi gösteriyor.
    
     Muhabir: Yasin Temel
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Göremede teravih sonrası cemaate şerbet ikramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER