Görme engellilerde seçim zamanı

Görme engellilerde seçim zamanı -Görme Engelliler Spor Federasyonu Olağan Genel Kurulu, 30 Ekim Cuma günü yapılacak -Federasyon başkanı Abdullah Çetin: Londrada ilklere imza attık, hedefimiz 2016da madalyaların rengini sarıya


ANKARA (A.A) - Görme Engelliler Spor Federasyonu Olağan Genel Kurulu, 30 Ekim Cuma günü yapılacak.
     Federasyon başkan Abdullah Çetin ile başkanvekili Erol Sayyıdanın başkanlığa aday olduğu genel kurul, Angora Otelde gerçekleştirilecek.
     Abdullah Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 133 delegenin imzasıyla seçime iddialı girdiğini belirterek, Ne kadar çok sayıda görme engelli çocuğumuza spor yaptırırsak, kendimizi o kadar başarılı sayarız dedi.
     2012 Londra Paralimpik Oyunlarında bireysel branşlarda 1 gümüş ve 1 bronz, takım sporlarında ise bir bronz madalya alarak ilklere imza attıklarını dile getiren Çetin, Hedefimiz 2016da madalyaların rengini sarıya çevirmek. Görev süremizce sporcu sayısını artırdık, 2016ya kadar bu sayıyı ikiye katlamayı hedefliyoruz. Spor, görme engellilerin sosyalleşmesi, hayata tutunması için çok önemli bir araç diye konuştu.
     Federasyonda 8 farklı branşları bulunduğunu kaydeden Çetin, şöyle devam etti:
     Zorlanıyoruz ama ben de bir görme engelliyim. Sporcularımızın halinden iyi anlıyorum. Uzun zamandır da camianın içindeyim. Camiayı çok iyi tanıyorum. Bizim asıl zorlandığımız nokta görme engellileri evlerinden çıkartıp sosyal hayata kazandırabilmek. Elimizden geldiğince onların sporla aktifleşmesini sağlıyoruz.
    
     Muhabir: İlknur Çetinbaş
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Görme engellilerde seçim zamanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER