GRÜ akademik yıl açılış töreni

GRÜ akademik yıl açılış töreni -Eski Bakan Hasan Celal Güzel: Eğer Türkiyede 27 Mart dahil darbeler olmasaydı, muhtıralar verilmeseydi, şu anda fert başına ulaşılacak milli gelir 30 bin dolar civarında olacaktı (Fotoğra


GİRESUN (A.A) - Eski Bakan Hasan Celal Güzel, Eğer Türkiyede 27 Mart dahil darbeler olmasaydı, muhtıralar verilmesiydi, şu anda fert başına ulaşılacak milli gelir 30 bin dolar civarında olacaktı dedi.
     Güzel, Giresun Üniversitesinin (GRÜ) rektörlük konferans salonunda düzenlenen akademik yıl açılış töreninde 21. Yüzyılda Türkiye Vizyonu konulu ilk dersi verdi.
     Türk milletinin 10 asırdan bu yana İslamın sancaktarlığını yaptığını belirten Güzel, Bunu yaparken de İslamın kelime manasının barış olduğunu hiçbir zaman unutmamıştır. Hiçbir zaman emperyalist olmamış, dünyaya kültür ve medeniyet götüren bir millet olmuştur diye konuştu.
     Güzel, stratejik bir derinliğe, tarihi ve kültürel bir geçmişe sahip olmayan diplomasinin netice vermesinin mümkün olmadığını vurgulayarak, Türkiyede yıllarca bu konunun ihmal edildiğini savundu.
    
     -Özalın kabrinin açılması-
    
     Güzel, Demokrat Parti ile Menderesin iktidara gelmesiyle Türkiyede demokratik dönemin başladığına işaret ederek, daha sonra gelen iktidarların da bunu devam ettirdiğini anlattı.
     8. Cumhurbaşkanı Turgut Özalın, çok yakınında çalıştığı bir devlet adamı olduğunu anımsatan Güzel, Kabri açıldı, ölümü üzerinde spekülasyonlar yapıldı. Ben de doğrusu çok şüpheliyim o ölümden. Özalda da bir vizyon vardı. Zaten vizyonsuz bir devlet olmaz dedi.
     Ekonomik ve matematiksel veriler kullanarak geçen yıl yaptığı bir çalışmayı katılımcılarla paylaşan Güzel, şu ifadeleri kullandı:
     Eğer Türkiyede 27 Mart dahil darbeler olmasaydı, muhtıralar verilmesiydi, şu anda fert başına ulaşılacak milli gelir 30 bin dolar civarında olacaktı. Hani bazen sorarlar ya demokrasi yenilir mi içilir mi diye. Evet, demokrasi hem yenilir hem içilir. Boğazınızdan geçen lokmanın 3 misli daha fazla olduğunu düşünün. Buna yanlışlıklar yüzünden mani olunduğunu düşünün.
    
     -Rektör Prof. Dr. Attar-
    
     Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar da üniversitelerinin hızla kalkınan genç ve dinamik bir üniversite olduğunu söyledi.
     Geleceğin hocaları, doktorları ve yöneticilerini yetiştirme sorumluluğunu taşıyan bir kurum olduklarına dikkati çeken Attar, Tarihi sorumlulukları omuzlarında taşıyan bir ülkenin vatandaşı olmak bilincinden hareket eden genç bir nesli yetiştirme misyonumuz var diye konuştu.
     Prof. Dr. Attar, şunları kaydetti:
     İlk günden itibaren bölgemizin stratejik konumunu göz önünde bulundurarak yapmamız gereken çalışmaları uluslararası bir üniversite olma hedefi doğrultusunda yaptık. Bugün Giresun Üniversitesi 10dan fazla farklı ülkeden öğrenci bulunduran, Avrupa ve diğer ülkelerle işbirliği içerisinde olan bir üniversitedir.
    
     Muhabir: Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber GRÜ akademik yıl açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER