GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu:

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu: -Gaziantep, Türkiyenin büyümesinden çok daha fazla büyüyor -Toplam ihracatımızın yüzde 92,2sini sanayi ürünleri oluşturuyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantepin geçen yıl ihracatta rekorlar kırdığını ve Türkiyeden daha fazla büyüdüğünü belirtti.
     GSOdan yapılan açıklamaya göre, Adil Konukoğlu, Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu başkanlığında yapılan ocak ayı meclis toplantısında, Gaziantep ekonomisinin geçen yılki gelişimini değerlendirdi.
     Gaziantepten geçen yıl yüzde 19,3 oranında artışla 5 milyar 879 milyon dolarlık ihracat yapıldığını, kentin en fazla ihracat yapan iller arasında 6ncı sırada yer aldığını ve en fazla ihracat yapan ilk 10 il arasında ihracatını en fazla artıran il olduğunu anımsatan Konukoğlu, 2012 yılında ihracat rekorları kırmaya devam ettik. Emeği geçen meclis üyelerimize ve sanayicilere teşekkür ederim. Gaziantep, Türkiyenin büyümesinden çok daha fazla büyüyor değerlendirmesinde bulundu.
     Konukoğlu, kentin ihracatının ithalatını karşılama oranın yüzde 117 olduğuna dikkati çekti.
    
     -Oda olarak ne kadar övünsek yeridir
    
     AB ülkelerine ihracat düşüşlerinin devam ettiğini, diğer taraftan gerek Arap yarım küresinde, gerekse Afrika ülkelerine ihracatlarının önemli derecede arttığını bildiren Konukoğlu, toplam ihracatın yüzde 92,2sini sanayi ürünlerinin oluşturduğunu belirtti.
     Oda olarak ne kadar övünsek, gururlansak yeridir ifadelerini kullanan Konukoğlu, Gaziantepin 1997 yılında 80 ülkeye ihracat yaparken, bu sayının 2012 yılında 177ye ulaştığı kaydetti.
     Geçen yıl ihracatın Afrikaya yüzde 54 ve Ortadoğu ülkelerine yüzde 21 arttığını, AB ülkelerine ise yüzde 3 düştüğüne işaret eden Konukoğlu, şunları kaydetti:
     İngiltere, Avusturya ve Danimarka hariç hepsi eksi...Avrupa için 2012 yılı güzel geçmedi, 2013ün de güzel geçmeyeceği net şekilde ortada. Şunu da gözden kaçırmayalım AB ihracatımızı bir yıl önce ile karşılaştırınca bizi mutlu etmiyor, ama diğer taraftan 2008, 2009 ve 2010 yılından daha fazla ihracatımız var.
     Konukoğlu, Gaziantepin elektrik tüketiminde, bildirge veren iş yeri sayısı ve sigortalı sayısında önemli artışlar yaşandığını aktardı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER