GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu:

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: -Elektrik tüketimi, ekonomik büyümenin ve canlılığın en önemli göstergelerinden birisidir


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, elektrik tüketiminin ekonomideki büyümenin ve canlılığın en önemli göstergelerinden birisi olduğunu belirtti.
     GSOdan yapılan açıklamaya göre, Adil Konukoğlu, mart ayı meclis toplantısında, Gaziantep ekonomisiyle ilgili değerlendirmede bulundu.
     Şubat ayı ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,2 artış gösterdiğini vurgulayan Konukoğlu, Uzun yıllardan sonra ihracatta düşük bir artış gerçekleştirdik. Buna rağmen Ocak-Şubat 2013 döneminde ihracatımız yüzde 14,3 oranında artarak en fazla ihracat yapan 6ncı il konumunu koruduk ifadelerini kullandı.
     İhracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 103 olduğunu aktaran Konukoğlu, şunları kaydetti:
     Bildirge veren iş yeri sayısı ocak-kasım dönemi ortalaması yüzde 13 artışla 26 bin 410 oldu. Sigortalı sayısı ise yüzde 20 artışla 215 bin 530e yükseldi. Ancak veriler geç açıklandığı için şu anki sigortalı sayısı gayri resmi rakamlara göre 230 bine ulaştı. Bunun yanında Gaziantepin toplam sanayi elektrik tüketimi ortalaması yüzde 18 arttı. Demek ki iç piyasada bir hareketlilik var veya ihracatçı stok hazırlığı yapıyor. Çünkü elektrik tüketimi ekonomik büyümenin ve canlılığın en önemli göstergelerinden birisidir.
     Gaziantep Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) genel elektrik tüketim artış oranının kentin toplam sanayi elektrik tüketim artışının altında kaldığını belirten Konukoğlu, OSBde yer olmadığı için sanayicinin şehirdeki eski tesislerini yenileyerek yeniden devreye aldığını aktardı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER