GTO Yönetim Kurulu Başkanı Aslan:

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Aslan: -Son dönemde yaşanan gelişmelerin, özellikle bazı siyasi söylem ve davranışların ilişkilerimizi (Türkiye ile Irak) bozmasına izin vermemeliyiz


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, son dönemde yaşanan gelişmelerin, özellikle bazı siyasi söylem ve davranışların Türkiye ile Irak arasındaki ilişkileri bozmasına izin vermemek gerektiğini belirtti.
     GTOdan yapılan açıklamaya göre, Musul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yousif Gaddawi ve beraberindeki iş adamı heyeti, Gaziantep Ticaret Odası (GTO)Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslanı ziyaret etti.
     Aslan ziyarette, Irak başta olmak üzere bölgedeki tüm komşu ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesi için geçmişten bu yana yoğun bir çaba içerisinde olduklarını ifade etti. Musulun Gaziantepliler için ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getiren Aslan, şunları kaydetti:
     Irak ve Türkiye komşu ve kardeş iki ülke. Yıllardır süregelen iyi ilişkilerimiz var. Son dönemde yaşanan gelişmelerin, özellikle bazı siyasi söylem ve davranışların ilişkilerimizi (Türkiye ile Irak) bozmasına izin vermemeliyiz. Musul, Gaziantepliler için gerçekten ayrı bir öneme sahip. Özellikle Iraka uygulanan ambargo döneminde Musul ile irtibat halindeydik ve ambargonun son bulması için birlikte hareket ettik. Biz dün olduğu gibi bugün de sosyal ve ekonomik ilişkilerin sürdürülmesi ve de geliştirilmesi taraftarıyız. Bunun için de ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.
     Gaddawi de Musullu iş adamlarının Gaziantepe özel bir ilgisinin olduğunu belirterek, özellikle ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini kaydetti.
     Musul ve Gaziantepli iş adamları arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi noktasında Mehmet Aslandan desteğini önümüzdeki dönemde de sürdürmesini isteyen Gaddawi, Türklerle, Gazianteplilerle daha fazla ticaret yapmak istiyoruz. Bu anlamda var olan ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Her türlü ortak yatırım ve işbirliğine hazırız. Bizler kardeşiz ve kardeşlerimizle güven içerisinde ticaret yapıyoruz. Bu ilişkinin gelişerek devam etmesi en büyük temennimiz değerlendirmesinde bulundu.
     Öte yandan 1 Nisan 2013 tarihinde Musulda yapılacak olan Genel Ticaret Fuarına Gaziantepli firmaların katılımının sağlanması için de Aslandan destek isteyen Gaddawi, Gaziantep-Musul ve Gaziantep-Erbil arasında direkt uçak seferleri yapılması konusunda gösterdiği çabadan dolayı Aslana teşekkür etti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber GTO Yönetim Kurulu Başkanı Aslan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER