GTSO Başkanı Çakırmelikoğlu:

GTSO Başkanı Çakırmelikoğlu: -Giresunlu iş adamları olarak bölgesel ve sektörel teşviğin en az 3 yıl daha uzaması arzusundayız


GİRESUN (A.A) - Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresunlu iş adamları olarak bölgesel ve sektörel teşviğin en az 3 yıl daha uzaması arzusunda olduklarını bildirdi.
     Çakırmelikoğlu, Ticaret Borsası Sosyal Tesisinde düzenlediği basın toplantısında, 2012 yılından itibaren uygulanan bölgesel ve sektörel teşviğin iş adamları ile halk tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi.
     Teşviğin 31 Aralık 2012 tarihinden sonra devam etmemesi durumunda kendilerini ileride sorunlar bekleyebileceğini ifade eden Çakırmelikoğlu, Dışarıdan ilimize gelen yatırımcı arkadaşlarımız belki gitmeyi düşünebilir. Kentte dışarıya göç başlayabilir, birçok işletme kapanabilir ve kayıt dışı istihdama yönelmeler de artabilir dedi.
     Çakırmelikoğlu, Giresunda yaklaşık 30 civarında il dışından gelen iş adamları tarafından işletmeye açılmış tekstil firmalarının olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
     Bu firmalar yaklaşık 3 bin civarında istihdam sağladı. Ulaşım ve arazi olarak zor olduğu, rekabet gücümüzün zayıf olduğu bir bölgedeyiz. Teşviğin sağladığı imkanlarla maliyetler düşmektedir. Bu teşviğin sigorta avantajı vardır, bu da 98 lira civarında bir rakam. Bir işletmenin 600 işçi çalıştırdığını düşünün. Teşvik kalktığı zaman 6 bin lira fazladan maliyet çıkacak. Giresunlu iş adamları olarak bölgesel ve sektörel teşviğin en az 3 yıl daha uzaması arzusundayız.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber GTSO Başkanı Çakırmelikoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER