Guinness adayı kilim yolu yarıladı

Guinness adayı kilim yolu yarıladı -Hataylı kilim ustasının Guinness Rekorlar Kitabına girmek için 45 günde dokumayı planladığı, 35 metre boyunda, 80 santimetre eninde ve 1 milimetre kalınlığındaki kilimin yarısı dokundu (


HATAY (A.A) - Hataylı kilim ustası Abdullah Akarın Guinness Rekorlar Kitabına girmek için 45 günde dokumayı planladığı 35 metre boyunda, 80 santimetre eninde ve 1 milimetre kalınlığındaki kilimin yarısı dokundu.
     Akar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Guinness Rekorlar Kitabına girmek için dokuduğu kilimin yarısını 20 günde yaptığını söyledi.
     Kilimi dokumaya başladığı 20 Şubattan bu yana günde yaklaşık 18 saat çalıştığını ifade eden Akar, Çok mutluyum, söz verdiğim tarihten daha kısa sürede inşallah kilimi bitireceğim. Buraya kadar başardık, inşallah buradan sonrasını da başaracağız. Günde yaklaşık 18 saat çalışarak şuan 1 milyon 600 bin ya da 1 milyon 700 bin ilmek sayısına ulaştım. Çok zahmetli oldu ama, çok da güzel oldu. Her şeyi Antakya için ve mesleğimin ölmemesi için yapıyorum diye konuştu.
     Kilimi vaktinden önce bitirebilmek için çaba gösterdiğini vurgulayan Akar, bunun için yemeğini dahi ara vermeden iş yerinde tezgahının başında yemeye çalıştığını, ailesini bile çok az görebildiğini anlattı.
     Hatay Gönüllüler Konseyi Derneği Başkanı Tahir Dönmezer de dokunan kilimin sadece Antakyanın kendi desenleriyle birlikte, Abdullah ustanın 30-40 yıllık tecrübelerinin ürünü olduğunu kaydetti.
     Kilimin kendine has desenleriyle gündeme geldiğini belirten Dönmezer, Dünyanın hiç bir yerinde bu desenleri görmeniz mümkün değil. Sadece bu ustamızın mahareti, becerisi. Hatayda son kalan ustalarımızdan biri olarak bunu gündeme getirmesi de ayrıca önem arz etmekte. Bunun için ustamıza teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Emin Sansar / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Guinness adayı kilim yolu yarıladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER