Gülbirlik Genel Müdürü Çelik:

Gülbirlik Genel Müdürü Çelik: -Sezon sonunda yaklaşık bin 300 kilo ince gül yağı ve 10-15 ton katı gül yağı elde ettik


ISPARTA (A.A) - Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, Sezon sonunda yaklaşık bin 300 kilo ince gül yağı ve 10-15 ton katı gül yağı elde ettik dedi.
     Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir ve Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, Isparta Valisi Memduh Oğuzu makamında ziyaret etti. Çelik, ziyarette yaptığı konuşmada rakamsal olarak hasat öncesinde ortalama 8 bin ton rekolte beklentisine rağmen, rekoltenin haziran ayı başında yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle 6 bin 500 tonda kaldığını söyledi.
     Sezon sonunda yaklaşık olarak bin 300 kilo ince gül yağı ve 10-15 ton katı gül yağı elde ettik diyen Çelik, şöyle konuştu:
     Pazarlama konusunda hiçbir sorun yaşamadan malımızın tamamını çok iyi fiyata sattık. Bir kilo ince gül yağını 7 bin avronun üzerinde satarken, katı gül yağının tonunu da 800 avrodan sattık. Bu rakamlar bize Isparta gül yağının dünya pazarındaki istikrarlı yükselişini göstermektedir. Gülbirlik önderliğinde Isparta bu sektöre yön veriyor, tabiri caizse bu sektörün borsası konumundayız.
     Ortaya çıkan rakamların mutluluk verici olduğunu belirten Vali Oğuz ise ince gül yağının 2010 yılında kilogram fiyatının 5 bin avro, bu yıl ise 7 bin avro olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Oğuz, Zaten gülün başkenti Ispartaya bu yakışır diyoruz ve ona uygun pozisyonlar almaya çalışıyoruz. Isparta gülün değerini bilmeli, Türkiye de Ispartanın değerini bilmeli dedi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Gülbirlik Genel Müdürü Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER