Gülnarda yaz Kuran kursları başladı

Gülnarda yaz Kuran kursları başladı


MERSİN (A.A) - Gülnar ilçesinde, 2011-2012 eğitim öğretim yılının tamamlanmasının ardından camilerde yaz Kuran kursları başladı.
     Gülnar Müftüsü Zekeriya Koçak, Merkez Camideki kursun açılışında, ilçe merkezi, beldeler ve köylerdeki 127 camide açılan kurslara yaklaşık bin öğrencinin katıldığını söyledi.
     Kursun 2 ay süreceğini ifade eden Koçak, Her yıl okulların tatil olmasıyla birlikte cami ve Kuran kurslarımızda bu kurslar düzenleniyor. Yaz Kuran kurslarında öğrencilerimiz dini yönden eğitilmektedir. Her akıl sahibi, mükellef yaşa gelen kız ya da erkek çocukların dinini öğrenmesi esastır. İslam dininin esas kaynağı da Kuran-ı Kerimdir. Dinini öğrenen insan ise çevresine de nasıl davranması gerektiğini öğrenir dedi.
     Koçak, kurs süresinde öğrencilere, dini bilgilerin ve namaz bilgisinin yanı sıra Kuran-ı Kerim okumayı da öğreteceklerini dile getirerek, Allahı, camiyi ve Kuran-ı Kerimi severek ve sevdirerek öğretmeye çalışacağız. Din görevlilerimiz eşliğinde devam edecek olan kurslarımızda, siz velilere de büyük görevler düşmektedir. Çocuklarınızın kurslara geliş gidişlerini ve öğrenimlerini kontrol ederek din görevlilerimize yardımcı olunuz. Ayrıca onlara baskı kurmayın ve bu kurslara severek, isteyerek gelmelerini sağlayın diye konuştu.
    
     Muhabir: Yalçın Taşlıalan / Nurdan Mısırlıoğlu
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Gülnarda yaz Kuran kursları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER