Gülşehirde kınalı keklikler doğaya bırakıldı

Gülşehirde kınalı keklikler doğaya bırakıldı


NEVŞEHİR (A.A) - Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü ve Nevşehir Şube Müdürlüğü tarafından 75 adet kınalı keklik Gülşehirde doğaya bırakıldı.
     Gülşehire bağlı Eskiyaylacık köyü Hırka Dağı Ahmetören mevkisinde gerçekleştirilen programa, Nevşehir Vali Yardımcısı Mustafa Keskin, Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür vekili Okan Yılmaz ve şube müdürleri katıldı.
     Programda konuşan Vali Yardımcısı Keskin de, kekliğin Anadolu insanı için çok önemli olduğunu, kekliğin halk türkülerinde isminden sık sık bahsedilen bir kanatlı türü olduğunu belirterek, bilinçsiz avcılık ve kimyasal ilaçlama sonunda bu canlının neslinin yok olma aşamasına geldiğini kaydetti.
     Rektör Kılıç ise, NEÜnün çevreye duyarlı bir üniversite olduğununu, bu tarz doğal hayatı koruma, gelişimini sağlama ve gelecek nesillere intikalinin sağlanması amacıyla yapılan çalışmalara kayıtsız destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirtti.
     Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Duran da, Nevşehirde farklı bölgeler olmakla beraber toplamda 750 adet kekliğin doğaya bırakıldığını, bugün de Hırka Dağında 75 adet kekliği doğal ortamlarına bıraktıklarını belirtti.
     Doğaya keklik salınmasındaki amacın nesilleri tükenmekte olan kekliklerin sayısını artırarak, sürdürülebilir yaban hayatını gelecek nesillere taşımak olduğunu kaydeden Duran, doğal çeşitliliğin devamını sağlamanın son yıllarda daha da önemli hale geldiğini, yaban hayatını sürdürmek ve doğal çeşitliliği devam ettirmek için bu gibi çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.
     Konuşmaların ardından Keskin, Kılıç ve Duran tarafından kafeslerden çıkartılan keklikler doğaya salındı.
    
     Muhabir: Dilaver Can / Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Gülşehirde kınalı keklikler doğaya bırakıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER