Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Ispartada

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Ispartada -Yazıcı: Bu milletin değerleriyle milletin birliğini ve bütünlüğünü zedeleyecek, insanımızın gözünü yere baktıracak, yüzümüzü kızartacak hiçbir faaliyet ve hesabın içinde olmadık, olmayı


ISPARTA (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bu milletin değerleriyle milletin birliğini ve bütünlüğünü zedeleyecek, insanımızı gözünü yere baktıracak, yüzümüzü kızartacak hiçbir faaliyet ve hesabın içinde olmadık, olmayız dedi.
     Bakan Yazıcı, Isparta Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneğinin (IGSİAD) düzenlendiği İGİAD 2012 Girişimcilik Ödül Törenine katılmak için geldiği Isparta Valiliğinde tören mangasını selamladıktan sonra Vali Oğuz ile görüştü. Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Ispartanın Türkiyenin önemli kentlerinden biri olduğunu söyledi.
     Ispartanın gül, elma, kiraz ve halısı ile ünlü olduğunu dile getiren Yazıcı, Ispartanın tarihi zenginliklerinin de bulunduğunu vurguladı.
     Ispartanın bir tarım kenti olmanın yanında önemli bir ilim şehri de olduğuna dikkati çeken Yazıcı, Süleyman Demirel Üniversitesinin Türkiyedeki üniversiteler arasında ilk 10da yer aldığını, 60 bine yakın öğrencisinin bulunduğunu kaydetti.
     Ülkenin ve kentlerin trendlerinin yükselmesinin yöneticilerin vizyonu ile orantılı olduğunu vurgulayan Yazıcı, Biz hizmeti tüm Türkiyede hiçbir ayrım yapmadan, Türkiyenin doğusu, batısı, kuzeyi demeden, milletin olan kaynakları en verimli şekilde projelere dönüştürerek ülkemizi ve şehirlerimizi kalkındırmaya çalışıyoruz. Bunların temelinde insan vardır. İnsanlar ne kadar mutlu ve huzurluysa o kentteki birlik, beraberlik ve güvenlik o kadar üst seviyededir diye konuştu.
     Türkiyenin önemli bir coğrafyada yer aldığını belirten Yazıcı, Birbirimizi sevmek en büyük zenginliğimiz. Sevmenin bir maliyeti yok. Yani birisini daha çok sevdiğinizi ifade etmek için harcama yapmak zorunda değilsin. Sevgimiz bol olsun. Birlik düzenlik içerisinde Türkiyeyi daha güzel günlere taşıyacağız dedi.
    
     -AK Partinin temelinde insan var-
    
     Valilik ziyaretinin ardından yürüyerek partisinin Isparta İl Teşkilatına giden Bakan Yazıcı, yoldaki esnaflarla sohbet etti. Yazıcı, parti binasında yaptığı konuşmada, AK Partinin bir aile olduğunu, bu çatı altında Türkiyenin sorunlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın öncülüğünde hep birlikte göğüslediklerini söyledi.
     AK Partinin Türkiyede gerçekleştirdiği işlerin muhasebesini herkesin elini vicdanına koyarak yapması gerektiğinini ifade eden Yazıcı, muhasebe yapmanın birçok yolunun bulunduğunu, ancak en kolayının kıyas olduğunu anlattı.
     Bayındırlık, eğitim, ticaret, sağlık gibi konularda kıyas yapılabileceğini bildiren Yazıcı, bugün Türkiyenin 81 ilinde üniversitelerin bulunduğunu, sağlıkta yaşanan kuyrukların ortadan kalktığını kaydetti.
     AK Parti olarak faaliyetlerinin temelinde insanın olduğuna değinen Yazıcı, Kanunları, tüzükleri, yönetmelikleri insanı esas alarak çıkarıyoruz. Eğitime insanı esas aldığımız için önem veriyoruz. Sağlığa, merkeze insanı yerleştirdiğimiz için önem veriyoruz. Sağlığı yerinde olmayan bir insan için diğer hak ve özgürlüklerin anlamı olabilir mi- diye konuştu.
     AK Parti iktidarında devlet-insan algısının farklılaştığını vurgulayan Yazıcı, şöyle konuştu:
     Ülkenin birliği, bütünlüğü üzerine titrediğimiz en büyük koruma alanlarıdır. Sizin kafanızı çelmeye çalışanlar, bizim yaptıklarımızı çarpıtarak anlatmaya çalışanlar olabilir. Bu milletin değerleriyle milletin birliğini ve bütünlüğünü zedeleyecek, insanımızı gözünü yere baktıracak, yüzümüzü kızartacak hiçbir faaliyet ve hesabın içinde olmadık, olmayız. Bizim gündemimizde hep Türk milleti var. Bu millet hangi unsurlardan oluşmuşsa başımızın üstünde. Türkiyeye hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Siyasetten beklentimiz budur. Bulunduğumuz yerler geçicidir. Esas olan bu ülkeye hizmet etmektir.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Ispartada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER