Gümüş Çocuk projesi

Gümüş Çocuk projesi -Gümüşhane Valisi Mayda: Gençlerimizi, çocuklarımızı bekleyen tehlikelere karşı onların uyarılması ve bilinçlendirilmesi önem arz ediyor


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, gençleri, çocukları bekleyen tehlikelere karşı onların uyarılmasının ve bilinçlendirilmesinin önem arz ettiğini söyledi.
     Emniyet Müdürlüğünün uygulamaya koyduğu Gümüş Çocuk projesi kapsamında Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi bahçesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, Gümüş Çocuk projesindeki hedef kitlenin öğrenciler, çocuklar ve gençler olduğunu belirtti.
     Amaçlarının hedef kitlenin bilinçlendirilmesi olduğunu ifade eden Vali Mayda, şöyle konuştu:
     Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından bir çalışma yürütülüyor. Bir emniyet mensubumuz Gümüş Çocuk adı ile temsili bir şahsiyete dönüştü. Emniyetle öğrenciler arasında koordine sağlayan kişilik. Gençlerimizi, çocuklarımızı bekleyen tehlikelere karşı onların uyarılması ve bilinçlendirilmesi önem arz ediyor. Bu anlamda çocuklarımıza nelere dikkat etmeleri gerektiği uygun bir şekilde ifade ediliyor. Ulaşabilecekleri telefon numaraları da Gümüş Çocuk vasıtasıyla dağıtılıyor. Amaç burada sempatiyi ve işbirliğini geliştirmek.
     Emniyet Müdür Vekili Mustafa Soyarslan ise Gümüş Çocukun okulları gezerek, görselliği ön planda tutarak çocukların suça karışmaması ve proaktif polislik çerçevesinde suçtan nasıl zarar görecekleri ile ilgili gerekli bilgilendirme ve bilinçlendirme yapıldığını belirterek, Çocuklara e-posta ve telefonlarımızı veriyoruz. En ufak bir şeyde bizlerle iletişime geçmelerini arzuluyoruz. Bunda da geri dönüşüm almaya başladık. Amacımız huzurlu bir eğitim öğretim sezonu geçirmek. Projeyi sürekli yapacağız. Gümüş Çocuk değişik aktivite ve uygulamalarla etkinliklerine devam edecek diye konuştu.
     Toplantıya Vali Mayda ve Emniyet Müdür Vekili Soyarslanın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gümüş Çocuk projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER