Gümüşhacıköyde sigara denetimleri

Gümüşhacıköyde sigara denetimleri


AMASYA (A.A) - Gümüşhacıköy ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi sağlık personellerinin yapmış olduğu sigara denetimlerinde 1 iş yerine ve 22 kişiye para cezası kesildi.
     Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri tarafından ilçede bulunan kahvehanelerde ve iş yerlerinde tütün ve tütün mamulleri ile ilgili kanun gereği sigara içilip içilmediğine dair denetim yapıldı.
     Sağlık Grup Başkanı Bahadır Kayhan, genel olarak bütün iş yeri sahiplerinin kapalı ortamda sigara içilmesini engelleyecek tüm önlemleri aldıklarını ve sigara yasağına uyduklarını söyledi.
     İlçede bulunan bütün kahvehane ve iş yerlerinde asılı bulundurulması zorunlu olan sigara yasağını gösteren afişlerin olup olmadığını da kontrol ettiklerini belirten Kayhan, sözlerine şöyle devam etti:
     Ayrıca etrafta küllükler ve sigara izmaritleri olup olmadığını kontrol ediyoruz. İş yeri sahiplerini 4207 sayılı tütün ve tütün mamulleri ile ilgili kanun gereği, kanuna muhalefet edenlere cezai işlem uygulanacağı, iş yerinde sigara içenlere 83 lira, iş yerinde sigara içilmesine müsaade eden işletme sahiplerine ise 5 bin 513 liraya varan para cezalarının uygulanacağı konularında yasal uyarılar yapıyoruz. Denetlenen iş yerlerinde, kanuna muhalefet edenlere tutanak düzenliyoruz, suç unsuru bulunmayan iş yerlerine ise teşekkür ediyoruz.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Gümüşhacıköyde sigara denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER