Gümüşhanede 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Gümüşhanede 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor.
     Hükümet Meydanında düzenlenen çelenk sunma törenine Vali Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, askeri ve mülki erkan, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
     Vali Mayda ve protokol üyelerinin Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Vali Mayda, Şeref Defterine şunları yazdı:
     Hedef olarak gösterdiğin çağdaş uygarlık yolunda demokratik cumhuriyet ile kat ettiğimiz mesafe çok büyük olup, geçen zaman içerisinde dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olmamızı sağlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti, çevresindeki denizlere rağmen dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi, bölgesinde hatırı sayılan önemli bir güç ve istikrar ülkesi haline gelmiştir. Sosyal, kültürel, ekonomik, eğitim ve bayındırlık alanlarında gerçekleştirilen önemli gelişmeleri sağlayan başarılarla haklı bir gurur duyuyoruz.
     Türkiye Cumhuriyetinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak yolunda cumhuriyeti emanet ettiğin Türk gençliği, ilke ve inkılapların doğrultusunda tükenmez bir azim ve gayretle hareket etmekte ve bu uğurda gözünü kırpmadan canını feda etmektedir. Ülkemizi ve milletimizi bölmeye çalışanların sonu her zaman olduğu gibi hüsran olacaktır. Ülkemizin her alanda gelişmesi ve kalkınması yolunda her bir Türk evladı bitmez tükenmez bir enerjiyle çalışacak, hedef olarak gösterdiğin çağdaş uygarlık düzeyini yakalama hedefine yine belirttiğin üzere, bilim ve teknolojinin yol göstericiliğinde ulaşacaktır. En büyük eserin olan Türkiye Cumhuriyeti ilelebet devam edecektir. Aziz hatıran önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, bu ülke uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Gümüşhanede 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER