Gümüşhanede kış

Gümüşhanede kış -Orman ve Su İşleri Gümüşhane Şube Müdürü Mazlum: Yaban hayatını korumak amacıyla tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya, açık bulunan alanlara, evlerinin balkon ve pencere önlerine yem bırakmaya davet ediyorum


GÜMÜŞHANE (A.A) - Orman ve Su İşleri Gümüşhane Şube Müdürü Emel Mazlum, yaban hayatını korumak amacıyla vatandaşları duyarlı olmaya, açık bulunan alanlara, evlerinin balkon ve pencere önlerine yem bırakmaya davet etti.
     Mazlum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümüşhanede 3 gündür süren yoğun kar yağışı sonrası ilçe merkezlerinde kar kalınlığının 50, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştığını belirterek, Bu nedenle il genelinde başta kanatlılar olmak üzere sokak hayvanları yem bulamama tehlikesiyle karşı karşıya kaldılar dedi.
     Yaban hayatını korumak amacıyla gerekli önlemleri aldıklarını ifade eden Mazlum, şunları kaydetti:
     Kanatlılar için kent merkezine 600 kilogram yem, sokak hayvanları için de vahşi depolama alanına 100 kilogram sakatat bıraktık. Yaban hayatını korumak amacıyla vatandaşlarımızı duyarlı olmaya, açık bulunan alanlara, evlerinin balkonlarına ve pencere önlerine yem bırakmaya davet ediyorum. Böylece birlikte hareket ederek, ilimizde yoğun geçen kış şartlarında yaban hayatını koruyabiliriz.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Gümüşhanede kış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER