Gümüşhaneye öğrenci yurdu yapımı

Gümüşhaneye öğrenci yurdu yapımı -AK Parti Gümüşhane Milletvekili Aydın: İlimize yapılacak öğrenci yurtları ile şehirdeki yurt sorununu önemli ölçüde çözeceğiz


GÜMÜŞHANE (A.A) - AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Gümüşhaneye yapılacak öğrenci yurtları ile şehirdeki yurt sorununun önemli ölçüde çözüleceğini söyledi.
     Aydın, Gümüşhane Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Süleyman Turhan ile Bağlarbaşı Mahallesinde yapımı süren öğrenci yurdunda incelemede bulundu. Yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Aydın, dört yıl önce açılan Gümüşhane Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerin yurt sorununu çözmeye çalıştıklarını belirtti.
     Aydın, iki yıl önce yatırıma konulan 750 kişilik öğrenci yurdunun yapımına başlandığını ifade ederek, 750 öğrenci kapasiteli yurdumuz istenildiğinde 900 kişiye de çıkarılabilecek şekilde yapılmaktadır. İki ana bloktan oluşan yurdumuz 7 bin 500er metrekarelik iki ayrı bloktan oluşmaktadır. Ayrıca 3 bin 500 metrekarelik kapalı alandan oluşan sosyal tesisler de bulunmaktadır. Yurdumuzun her odası 1 ve 3 kişilik öğrenciden oluşuyor. Bütün odaların içerisinde lavabosu, duşu, tuvaleti, televizyonu, oturma koltukları ile yurdumuz, hemen hemen 5 yıldızlı otel gibi olacaktır dedi.
     Gümüşhaneye yapılacak öğrenci yurtları ile şehirdeki yurt sorunu ve bu soruna bağlı olarak kayıtlarını donduran öğrencilerin sorununun önemli ölçüde çözüleceğini kaydeden Aydın, şunları söyledi:
     8 bin öğrenciye ulaşan kent merkezinde daha fazla yurt yatağına da ihtiyacımız var. Bir yıl sonra yurdu hizmete almayı amaçlıyoruz. Eski TEDAŞ binamız, 3 sene önce özelleşirken üniversitemize devredilmişti. Özel İdare ile Kredi ve Yurtlar Kurumu arasında yapılan anlaşma sonucunda yurda dönüştürüyoruz. TEDAŞ binası ve lojmanları ile beraber yaklaşık 500 öğrenci kapasiteli yurt haline dönüştürülecek. Hem yeni yapılan yurt binamız hem de TEDAŞ binası ile yaklaşık bin 500 öğrenci kapasiteli yurtlara kavuşmuş olacağız. Ayrıca 500 kişilik beton prefabrik yurdumuz da hizmete girecek. Böylece ilimizin önemli sorunu olan yurt sorununu minimuma indirmiş olacağız. Yeni yurtlara ihtiyacımız elbette var. Ancak, başlattığımız bu çalışmalarla kısa sürede sorunu aşmış olacağız.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gümüşhaneye öğrenci yurdu yapımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER