Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Aşıcı: "Gençlerin doğru iş ve meslek seçmelerine destek olmak amacıyla mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmeti veriyoruz"


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, gençlerin doğru iş ve meslek seçmelerine destek olmak amacıyla mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi.
     Aşıcı, Gümüşhane Kız Teknik ve Meslek Lisesinde organize edilen, "Meslek Seçimine Destek" bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiyede işsizliğin temel nedenlerinin başında mesleksizliğin geldiğini belirterek, "Mesleksizliğin en önemli nedenlerinden biri ise iş gücü piyasası, meslek seçimi ve iş arama konularındaki bilgi eksikliğidir. Kurum olarak bu noktadan hareketle, gençlerin doğru iş ve meslek seçmelerine destek olmak amacıyla mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmeti veriyoruz" dedi.
     İş ve meslek danışmanlığı faaliyetlerinde örgün eğitim kurumları ve üniversitelerle işbirliği yaptıklarını anlatan Aşıcı, şöyle devam etti:
     "Çalışma, rehber öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize iş gücü piyasası ve meslek seçimi konularında farkındalık yaratılması açısından büyük önem taşımaktadır. Mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinde kullanılmak üzere meslek seçme aşamasında olan öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin bilgi ve ilgi düzeylerini artırmak amacıyla İşkur Meslek Seçimine Destek Dergisi hazırlandı. Dergi ile öğrencilerin meslek ve çalışma hayatıyla ilgili bilgi eksikliklerinin giderilmesi hedeflenmektedir. Bu çalışmada öncelikli hedef kitlemizi oluşturmakla birlikte öğrencilerin velileri ve okullardaki rehber öğretmenler de önemli hedef kitleyi oluşturmaktadır."
     Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Bayrak, yapılan işbirliği ile öğrencilerin kendilerine çizeceği yolu belirlemelerine yardımcı olduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER