Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık İl

Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Irkın: Arıcılıkta sonbaharda yapılan bakımlar ve kışlatma şartları sonraki yılın başarısını belirler


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, Arıcılıkta sonbaharda yapılan bakımlar ve kışlatma şartları sonraki yılın başarısını belirler dedi.
     Irkın, yaptığı yazılı açıklamada, bal hasadı yapıldıktan sonra kovandaki boş ve gereksiz çerçevelerin alınması gerektiğini ifade ederek, kovanın kalın örtü bezleri ile sarılmasının önemli olduğunu vurguladı.
     Kışlatmanın kapalı ve açık olmak üzere iki alanda yapıldığını anımsatan Irkın, şunları kaydetti:
     Kapalı alanlarda yapılacak kışlatmalarda, arılar daha az soğuğa maruz kalırlar. Ancak böyle yerlerde rutubetten korunmak gerekir. Bunun için kovanlar yerden 20 santimetre yükseğe konmalı ve ortam zaman zaman havalandırılmalıdır. Kovanların ağzı elek teliyle kapatılmalı ve arılar rahatsız edilmemelidir. Açıkta kışlatmada ise, arılar soğuğa maruz kalsalar da fazla rutubet sorunu olmaz. Kovanların açıkta sundurma altına alınması, kar ve yağmur yağışlarından korur. Burada da kovanlar yerden 20 ile 30 santimetre yükseğe konulmalıdır. Kovanların uçuş delikleri ise kapatılmaz. Arıcılıkta sonbaharda yapılan bakımlar ve kışlatma şartları sonraki yılın başarısını belirler.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Burak Altunöz
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER