Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Pehlivan:

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Pehlivan: Harşit Çayında serinlemek isterken hastalığa yakalanma olasılığını yüksek düzeyde görüyoruz


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, Harşit Çayında serinlemek isterken hastalığa yakalanma olasılığının yüksek olduğunu belirtti.
     Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il merkezindeki kanalizasyonların herhangi bir arıtmaya tutulmadan Harşit Çayına bırakıldığını, kirliliğinin önlenmesinde arıtma sisteminin şart olduğunu vurguladı.
     Arıtma sistemi kuruluncaya kadar çayda kirliliğin önüne geçilemeyeceğini ifade eden Pehlivan, şöyle devam etti:
     Mikro biyolojik ve kimyasal kirlenme sürmektedir. Bilhassa mikro biyolojik kirlenmeyi had safhada görüyoruz. Çocuklarımız sıcaklardan bunalarak serinlemek istiyorlar. Ama kirliliği de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Harşit Çayında serinlemek isterken hastalığa yakalanma olasılığını yüksek düzeyde görüyoruz. O nedenle anne ve babalar çocuklarını uyararak Harşit Çayında serinlemenin önüne geçmelidirler.
     Harşit Çayında çok sayıda vatandaşın balık avladığına da işaret eden Pehlivan, Balık analizleri ilgili kurumlar tarafından yapılarak vatandaşlar aydınlatılmalı. Kimyasal kirliliğin de mevcut olduğu çayda vatandaşlarımızın balık avlamaları kendi ve ailelerinde sağlık sorunu yaratabilir diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Burak Altunöz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Pehlivan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER