Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Pir: Gümüşhanedeki

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Pir: Gümüşhanedeki kanser vakalarının yüksekliğinin nedeni araştırılmalı ve açıklanmalıdır


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Gümüşhanedeki kanser vakalarının yüksekliğinin araştırılmasını ve açıklanması gerektiğini bildirdi.
     Hasan Pir, yaptığı yazılı açıklamada, Gümüşhane Kent Konseyi Yürütme Kurulu tarafından yaptığı toplantıda, Gümüşhanedeki kanser vakalarının yüksekliğinin görüştüğünü belirterek, şunları kaydetti:
     Türkiye genel medyası ile Gümüşhane yerel medyasında geniş olarak yer alan Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümünün TÜBİTAK desteği ile 2000 yılında başlattığı Türkiye Gerontoloji Atlası Araştırmasının yayınlanan verilerine göre, Türkiyede kansere bağlı ölümlerin en yüksek olduğu 5 ilden birinin Gümüşhane olduğu belirtilmiştir. Gümüşhane ilindeki bu kanser yüksekliğinin sebebi açıklanmamıştır. Bu konunun ilgili kurum ve akademik çevrelerce araştırılarak kanser nedenlerinin tespitini yapılması ve kamu oyununun bilgilendirilmesi gerekmektedir.
     (ÖZ-TY)
<< Önceki Haber Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Pir: Gümüşhanedeki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER