Gümüşhane Üniversitesi kampüs alanına Gümüşhanevi Kampüsü

Gümüşhane Üniversitesi kampüs alanına Gümüşhanevi Kampüsü adı verildi


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) kampüs alanına Gümüşhanevi Kampüsü adının verildiği bildirildi.
     GÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Üniversite Senatosunun yaptığı toplantı sonrası merkez kampüs alanına Gümüşhanevi isminin verilmesinin görüşüldüğü belirtildi.
     Yapılan görüşmeler neticesinde, GÜ merkez kampüs alanına Gümüşhane Üniversitesi Gümüşhanevi Kampüsü isminin verilmesinin uygun olduğu ve gereğinin İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yerine getirilmesine oy birliği ile karar verildiği ifade edilen açıklamada, Gümüşhanevi Kampüsü adı ile üniversitenin adresinin, Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhanevi Kampüsü, Bağlarbaşı-Gümüşhane olarak değiştiği kaydedildi.
    
     -Gümüşhanevi kimdir-
    
     Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri, 1813 yılında Gümüşhanede doğmuştur. Henüz dört buçuk yaşlarında iken Kuran-ı Kerimi tevcid üzere okumaya başlamış ve sekiz yaşına geldiği zaman Hafız-ı Kuran olmakla beraber birçok dualar, zikirler ve hatta Delail-i Şerifi okumaya mezun kılınmıştır. O sıralarda bir taraftan babasının dükkanına yardım ederken diğer taraftan da sarf ve nahiv ilimlerini ikmal etmiştir.
     Kendisindeki bu öğrenme ve bilme aşkı 14 yaşlarında iken amcasıyla birlikte alışveriş için gittiği İstanbulda kalmasına sebep olmuştur. Önce Beyazıt ve daha sonra Mahmut Paşa medreselerinde zamanın meşhur hoca efendilerinden akli ve nakli tamamını öğrenmiş, icazet almış ve genç yaşında Beyazıt Medresesinde müderris olarak vazife görmeye başlamıştır. 1877deki 93 harbinde talebeleri ile birlikte Kafkas cephesinde bizzat muharebeye katılmıştır. Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi 25 Mayıs 1893 vefat etmiştir.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gümüşhane Üniversitesi kampüs alanına Gümüşhanevi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER