Güneş enerjisiyle mobil çay ocağı

Güneş enerjisiyle mobil çay ocağı -Viranşehirde bir girişimci kent merkezinden uzak köylerdeki düğün ve taziyelerde servis ettiği çayı tüpe ihtiyaç duymadan güneş enerji sistemiyle hazırlıyor


ŞANLIURFA (A.A) - Reşit Dağ - Viranşehirde bir girişimci, kent merkezinden uzak köylerdeki düğün ve taziyelerde servis ettiği çayı, tüpe ihtiyaç duymadan kamyonetinin üzerine kurduğu güneş enerjisi sistemiyle hazırlıyor.
     Türkiyede güneşli gün sayısının en fazla yaşandığı kentlerin başında gelen Şanlıurfada, kimi girişimciler güneşi avantaja dönüştürüyor.
     Taziye ve düğün geleneklerinin halen bir kaç gün devam ettiği bölgede kent merkezinden uzak yerlerde çay ve kahve servisi yapan İshak Özbek, tüpe ve elektrik enerjisine gerek duymadan faaliyetini sürdürmek için satın aldığı kamyonetine güneş enerjisi sistemi kurdu.
     Özbek, bu sayede yılın 7-8 ayını güneşli geçiren bölgede çay demlerken kullandığı suyu tüple kaynatmak yerine kasasına kurduğu güneş enerjisiyle hazırlamaya başladı. Enerji masrafı gerektirmeyen Mobil çay ocağı kısa sürede talep görmeye başladı.
    
     -Güneş enerjisiyle demlenen çay daha lezzetli
    
     Girişimci İshak Özbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerde sık yaşanan elektrik kesintisinin yanı sıra tüp bulmakta zorluk yaşadığı için mobil çay ocağını kurmaya karar verdiğini söyledi.
     Vatandaşların, ilk başlarda aracı görünce şaşırdığını, çayın nasıl demlendiğini merak ettiklerini anlatan Özbek, ancak zamanla bu duruma alışıldığını ifade etti.
     Güneş enerjisi sistemiyle demlenen çayın daha lezzetli olduğunu savunan Özbek, Bu sistem elektrik ve tüp bulunmayan bölgelerde büyük avantaj sağlıyor. Tüp ve elektrik masrafı da olmuyor. Buraya yapacağım masrafı diğer giderlerime ayırıyorum. Ayrıca daha uygun fiyata hizmet veriyorum diye konuştu.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Güneş enerjisiyle mobil çay ocağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER