Güneydoğuda sıcak hava

Güneydoğuda sıcak hava -Bölgede 35 derecenin üzerinde seyreden sıcaklıktan bunalan çocuklar parklardaki süs ve yüzme havuzlarında yoğunluk oluşturdu


ŞANLIURFA (A.A) - Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 35 derecenin üzerinde seyreden sıcaklıktan bunalan çocuklar, parklardaki süs ve yüzme havuzlarında yoğunluk oluşturdu.
     Şanlıurfada geçen hafta 40 derecenin üzerinde seyreden sıcaklıklar birkaç derece düşmeye başladı. Ancak yine de öğle saatlerine bunaltıcı bir etki oluşturan sıcak havadan korunmak için vatandaşlar nispeten daha serin olduğu için gölgelik alanları ve klimalı mekanları tercih ediyor.
     Çocuklar ise özellikle öğle saatlerinde yüzme havuzları ve şehir merkezindeki süs havuzlarında serinlemeyi tercih ediyor. Köylerde yaşayan çocuklar ise tehlikeye rağmen sulama kanalları ve su kuyularının bulunduğu alanlarda yüzerek zaman geçiriyor.
     Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, bölgedeki sıcaklığın geçen haftaya göre 4-5 derece düştüğünü, ancak hafta ortasında yeniden yükselişe geçmesinin beklendiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Reşit Dağ / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Güneydoğuda sıcak hava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER