Gurbetçilerin sıla yolculukları başladı

Gurbetçilerin sıla yolculukları başladı -Yurt dışında yaşayan ve yıllık izinlerini memleketlerinde geçirecek gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısından Türkiyeye giriş yapıyor


EDİRNE (A.A) - Yurt dışında yaşayan ve yıllık izinlerini memleketlerinde geçirecek gurbetçilerin, Kapıkule Sınır Kapısından yurda girişleri başladı. Gurbetçiler, yaklaşık 2 ay boyunca tatillerini geçirecekleri sevdiklerine ulaşabilmenin mutluluğunu yaşıyorlar.
     Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada Kapıkule Sınır Kapısında gurbetçi sezonunun başladığını söyledi.
     Sezon için Kapıkule Sınır Kapısında altyapı çalışmalarının tamamlandığını vurgulayan Yalçın, gurbetçilerin yurda gelişlerinin başlamasıyla yurda araç giriş sayılarının artış gösterdiğini belirtti.
     Komşu ülke Bulgaristanın gümrük sahasının küçüklüğü nedeniyle zaman zaman kuyrukların olabildiğine dikkati çeken Yalçın, Özellikle çıkış sebebiyle yaşanan yoğunluk bizden kaynaklanmıyor. Biz burada işlemleri tamamlıyoruz ancak Bulgaristana giriş yapacak gurbetçimiz o esnada sıkıntı yaşıyor diye konuştu.
     Yalçın, gurbetçi sezonunun açılmasıyla hafta için ortalama 2 bin, hafta sonu da 3 bin 500 aracın yurda giriş yaptığını belirterek, bu sayının gurbetçi sezonuna kadar ortalama 600 civarında seyrettiğini kaydetti.
    
     -Gurbetçiler hasret giderecek
    
     Tatilini Samsunda geçirmek üzere Kapıkule Sınır Kapısından giriş yapan yaklaşık 30 yıldır Almanyada yaşayan Cevdet Sarı, vatan toprağına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
     Vatan hasretinin zor olduğunu belirten Sarı, Sevdiklerimize kavuşacağız, 2 ay da olsa toprağımızda yaşayacağız, gurbet zor elbette ama, kader, kısmet böyleymiş diye konuştu.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Salih Baran
     Yayıncı: Eyüphan Kılıç
<< Önceki Haber Gurbetçilerin sıla yolculukları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER