Gürültü kirliliği ile mücadelede

Gürültü kirliliği ile mücadelede -Mahalli Çevre Kurulu, Kocasinan, Melikgazi ve Talastaki düğün ve organizasyonlarda yüksek sesle müzik yayını yapılmasını yasakladı


KAYSERİ (A.A) - Mahalli Çevre Kurulu, Kocasinan, Melikgazi ve Talastaki düğün ve organizasyonlarda yüksek sesle müzik yayını yapılmasını yasakladı.
     Kayseri Valili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, sokak aralarında ve evlerin bahçelerinde ses yükseltici cihazlar veya davul zurna ile düğün faaliyetleri gerçekleştirilmesi ve havai fişek kullanımı nedeniyle vatandaşlardan gelen şikayet üzerine Mahalli Çevre Kurulu bazı kararlar aldı.
     Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde merkezlerdeki mahallelerde düğün, asker uğurlama, iş yeri açılışı gibi faaliyetlerde müzik ve ses yayını kullanılması yasaklandı.
     Belirtilen yerlerin dışındaki etkinliklerde 200 wattı geçmemek üzere en fazla iki adet hoparlör kullanılacak.
     İl sınırları içerisinde resmi ve dini bayramlar, yerel milli günler, resmi kurum ve kuruluşların açılış törenleri haricinde sesli havai fişek atımı da yasaklandı. Sadece gerekli izinler alınmak suretiyle saat 22.00ye kadar sessiz tip havai fişek kullanımına izin verilecek.
     Karara aykırı hareket edenler hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu gereğince idari para cezası uygulanacak. Denetimler, ilgili ilçe belediyesi tarafından yapılacak.
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Gürültü kirliliği ile mücadelede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER