Güvenli Okul Projesi

Güvenli Okul Projesi -İl Emniyet Müdürü Kuru: Okullarda meydana gelen olaylara baktığımızda geçen yıla göre yüzde 20lik bir düşüş var


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru, okul polisliği devreye girdikten sonra okullarda meydana gelen olaylarda yüzde 20lik düşüş olduğunu söyledi.
     Kuru, Gazi Kız, Teknik ve Meslek Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen Güvenli Okul Projesi Toplantısında yaptığı konuşmada, projenin 2007 yılında İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle ülke genelinde başladığını kaydetti.
     Söz konusu projenin Eskişehirde ise 2011 yılının ocak ayı itibariyle başladığını belirten Kuru, projede 26 polisin görev aldığını anlattı.
     Kuru, 26 polisin dışında okul güvenliğiyle ilgili 20 ekip ve 5 ayrı noktada çevik kuvvet devriyeleri görevlendirdiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:
     Okul irtibat polislerimiz bize nerede ne ihtiyaç varsa bize bildiriyor biz de konuyla ilgili tedbirler alıyoruz. Arkadaşlarımızın şu ana kadar ortaya koyduğu performanstan memnunuz. Okullarda meydana gelen olaylara baktığımızda geçen yıla göre yüzde 20lik bir düşüş var. Okul polisliği devreye girdikten sonra yaptığımız tespitlerde okullardan kaynaklanan uyuşturucu olayı söz konusu değil. Okulda yaprak kıpırdasa hem okul polisi hem okul idaresi olayları birlikte inceliyor, analiz ediyorlar. Okulların çevresindeki internet kafeleri, büfeleri denetliyorlar. Yani okulla ilgili her türlü problemi mercek altına alıyorlar. Okul irtibat polisliğini kurduğumuzdan bu yana milli eğitim müdürlüğü yetkililerimizle iyi bir ilişki kurduk olumlu neticeler alıyoruz.
     Kuru, projenin başlamasından sonra okul çevresindeki internet kafe, oyun salon, kahvehane ve tekel bayilerin 931 defa denetlendiğini, 71 iş yeri hakkında da işlem yapıldığını sözlerine ekledi.
     Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata da Güvenli Okul Projesinin verimli şekilde yürüdüğüne dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Bunun ne kadar faydalı olduğunu okul müdürlerimiz de ifade ediyorlar. Bu proje, öğrenci olmayan kişilerin okul etrafında dolaşmasını tamamen sıfıra indirdi. Yani bizim öğrencilerimiz problem çıkarmadığı sürece dışarıdan müdahale söz konusu olmadı. Her okula bir polis verme şansı yok ama özellikle liselerde polislerimiz var. Okul yönetici arkadaşlarımda polislerle iyi ilişkiler içinde. Olaylarda da ciddi düşüş söz konusu. Bundan dolayı projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
     Konuşmanın ardından Ayata, İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Özefe, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Bayram Önal ve Başkomiser Özcan Özdamara plaket verdi. Ayata, ayrıca projede görev alan polislere de çeşitli hediyeler takdim etti.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Güvenli Okul Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER