Hac seminerleri başlıyor

Hac seminerleri başlıyor


ADANA (A.A) - Adana İl Müftülüğü tarafından bu yıl hacca gideceklere yönelik seminerler düzenleneceği bildirildi.
     Adana İl Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamada, hac hakkında genel bilgiler vermek, hac seyahati, hareket programı, kafile başkanı ve din görevlileri ile tanışma ve hac malzemeleri ile ilgili seminerlerin tamamının Sabancı Merkez Camisinde yapılacağı belirtildi.
     İlki 05 Eylül 2012 Çarşamba günü saat 08.30da başlayacak seminerde Adana İl Müftüsü Arif Gökcenin yanı sıra İl Müftü Yardımcıları Mustafa Turan ve Saliha Bilgiç, Vaizler Ayşe Gültekin, Ahmet Arıkan, Halit Yenen, Adana İl Sağlık Müdürlüğünden Dr. Seval Urunun görev alacağı ifade edildi.
     Adana Müftü Vekili Kemal Aydoğan, seminerlerle ilgili şunları kaydetti:
     Seminerlere kadın-erkek bütün hacı adaylarının katılması gerekmektedir. Çünkü hac, insanın ömründe bir defa yapmak zorunda olduğu İslamın temel ibadetlerinden biridir. Böyle önemli bir ibadeti bilinçli olarak yapmak haccın kabulüne ve daha çok sevaba vesile olacağından bu seminerlere katılmak özel bir önem taşımaktadır. Ayrıca, bu seminerlerde hacı adaylarına verilecek malzemeler dağıtılacak, menenjit aşısı yapılacak ve hac yolculuğu ile ilgili diğer hususlarda da bilgiler verilecektir.
     Seminerlerin Ceyhan ve Kozan ilçelerinde de ilçe müftülük salonlarında 5-11 Eylül 2012 tarihleri arasında düzenleneceği bildirildi.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Hac seminerleri başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER