Hadrianaupolis Antik Kentinde kazı çalışmaları başladı

Hadrianaupolis Antik Kentinde kazı çalışmaları başladı


KARABÜK (A.A) - Eskipazar ilçesinde, ortaya çıkarılan mozaikler dolayısıyla Karadeniz Bölgesinin Zeugması olarak adlandırılan Hadrianaupolis Antik Kentinde, kazı çalışmaları başladı.
     Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Vedat Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkeolog, uzman, öğrenci ve işçilerin yer aldığı 40 kişilik ekiple, antik kentteki kazı çalışmalarına yeniden başladıklarını söyledi.
     Çalışmalar kapsamında öncelikle daha önceki yıllarda ortaya çıkarılan mozaiklerin üstünün temizlendiğini anlatan Keleş, şunları kaydetti:
     Bayram tatili sonunda kurtarma kazılarına başlayacağız. Sondajlarda yapacağız. Geçen yıl yapılan kazılarda yeni alanlar yerine ortaya çıkartılan eserlerdeki tahribatı gidermeye yönelik çalışmalar gerçekleştirdik. Yine bu yıl bu çalışmalara devam edeceğiz. Antik kentin merkezinde yer alan Kilise Bnin mozaiklerinin restorasyon ve konservasyonu oluşturulmuştu. Kilise Bnin üst örtü sistemi de kısa zaman sonra tamamlanacak. Çalışmalar bittiğinde bu yapı teşhire hazır hale gelecek. Geç Roma dönemine ait villanın duvarlarının restorasyonu ve konservasyonu da sürüyor.
    
     Muhabir: Ahmet Özler / Erdinç Aksoy/Ömer Erim Baştimar
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Hadrianaupolis Antik Kentinde kazı çalışmaları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER