Hak

Hak-İş KARDEMİRdeki yetkiyi işçilerle kutladı -Hak-İş Genel Başkanı Arslan: -Türkiyede yargıçlar var, yargı var. Verilen bu karar yetkimizi teslim etti. Onun için ne mutlu size ki, başınızı namertlerin önünde yere indirmedi


KARABÜK (A.A) - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, KARDEMİRde toplu sözleşme yetkisinin Çelik-İş Sendikasına verilmesine ilişkin,Türkiyede yargıçlar var, yargı var. Verilen bu karar yetkimizi teslim etti. Onun için ne mutlu size ki, başınızı namertlerin önünde yere indirmedik. Karabükte yeni bir dönem başlıyor dedi.
     Arslan, konfederasyonlarına bağlı Çelik-İş Sendikasının, Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarındaki iş yerlerinde toplu iş sözleşmesi yapma yetkisine sahip olması nedeniyle fabrikanın Haddehane Meydanında düzenlenen mitingde işçilere hitaben yaptığı konuşmada, zaferlerinin mutlu, mücadelelerinin mübarek, yetkilerinin ise hayırlı olmasını diledi.
     Eski Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı merhum Metin Türkerin Karabükte bıraktığı emanetleri bütün karanlık güçlere rağmen yere düşürmediklerini ifade eden Arslan, şunları kaydetti:
     Bugün bizim bayramımız, bayramınız mübarek olsun. Keşke Karabükte KARDEMİRde karşımızda sendika olsaydı, bizimle beraber sendikacılık yapanlarla mücadele etseydik, yanlış yaparsak, işçinin emeğin yanında duramazsak bu işçi gerektiğinde bize mesaj verebilselerdi. Ama karşımızda sendika yoktu, karşımızda Silivrinin uzantıları vardı. Ergenekon süreci vardı karşımızda. Başını takip ettiniz 1980 darbesini yapan generaller Hak-İşin kapısına kilit vurdular. Bütün mal varlığımıza el koydular, toplu sözleşmelerimizi iptal ettiler. Onlar işçinin emekçinin alın teriyle ödediği aidatları darbecilere peşkeş çektiler. Karşımızdakilerin karanlık güç odaklıların sendikal güç uzantıları olması Karabükteki mücadelemizi daha anlamlı kılıyor
    
     -KARDEMİR işçisi hak ettiği ücreti alacak
    
     Sadece Çelik-İşe ve KARDEMİRe değil, ülkeye sahip çıktıklarını savunan Arslan, konuşmasına şöyle devam etti:
     Bundan sonra yeni şeylere imza atacağız. Yüksek fırının bacası tütecek. Karabük ayakta kalacak ama KARDEMİR işçisi de namerde muhtaç olmayacak. KARDEMİR işçisi hak ettiği ücreti, hak ettiği statüyü, saygıyı da alacak, almak zorunda. Bizim boynumuzun borcu olduğunu ifade ettim. Biz Hak-İş ailesi olarak, 15 sendikasıyla Türkiyenin en etkin, en saygın konfederasyonu olmaktan gurur duyduk. Bundan sonra biz sizinle beraber sizin bu saygınızı istismar ettirmeden geleceğe yürüyeceğiz. Türkiyede yargıçlar var, yargı var, verilen bu karar yetkimizi teslim etti. Onun için ne mutlu size ki, başınızı namertlerin önünde yere indirmedik. Karabükte yeni bir dönem başlıyor.
    
     -Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül-
    
     Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül ise yaptığı konuşmada, Karabük Haddehane Meydanında geçmişte verdikleri bütün sözleri yerine getiren bir sendikanın genel başkanı olmaktan onur duyduklarını kaydetti.
     KARDEMİRde yaşanan 2 yıllık yetkisizlikten sendikalarının sorumlu olmadığını vurgulayan Gül, şöyle devam etti:
     Bu süreci yaşatanlar, KARDEMİR işçisine hesap vereceklerini unutmasınlar. Bu süreçte, çok sıkıntılı günler yaşandı, acılar yaşandı. Ama bu sürecin sonucunda birlik beraberliğimizi koruyarak, çıkmak konusunda büyük gayretler gösterdik. Tahriklere, yalanlara rağmen asla ve asla ilkemizden, sendikal anlayışımızdan, KARDEMİR sevdamızdan asla taviz vermedik ve vermeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak Türk Metal Sendikasına giden arkadaşlarımızın Çelik-İşe dönerek kayıtlarını yaptırdıklarını biliyoruz. Bundan sonra başka yüzlerle başka kılıflarla başka şekillerle karşımıza gelebilirler. Ama asla ve asla tahammülümüz olmadığın söylüyorum bunların gerçek yüzlerini tanıyın. Birlik ve beraberliğimizi bozmayalım, bizim bizden başka dostumuz yok.
     Hak-İş yönetim kurulu üyeleri, Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser ve Medya-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Sezai Ballının da katıldığı mitinge, yağan yağmura rağmen yüzlerce işçi katıldı.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER