Hakkarideki belediye personellerine hizmetiçi eğitim semineri

Hakkarideki belediye personellerine hizmetiçi eğitim semineri


HAKKARİ (A.A) - İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde Hakkarideki il ve ilçe belediye personeline yönelik düzenlenen hizmetiçi eğitim semineri başladı.
     Seminerin açılışında konuşan Vali Orhan Alimoğlu, belediyelerden çalışanlarının bazı kanun ve yönetmenlikler hususunda bilgilendirilmeleri için hizmetçi eğitim yönündeki yoğun taleplerini Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne bildirdiklerini söyledi.
     Genel Müdürlüğün Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde böyle bir hizmetiçi eğitim semineri kararı aldığını hatırlatan Alimoğlu, bu seminerde belediye çalışanları çeşitli kanun ve yönetmenlikler hakkında eğitimlerin verileceğini kaydetti.
     Seminere katılanların burada anlatılanları iyi dinlemelerini isteyen Alimoğlu, Bu seminerlerden oldukça faydalanmaya çalışın. Aklınıza takılan konularda sorularınızı eğitmenlere yöneltin. Önemli işler yapıyoruz. Bu nedenle bu seminerden çok şeyler çıkarmanız lazım. Bilmek işi kolaylaştırır. Bilgi kuvvet ve merhamettir. Merhamet işi kolaylaştırır. bu çalışmanın ilimize ve sizlere hayırlı olmasını diliyorum dedi.
     Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ise burada eğitim verenlerin belediye mevzuatı ve devlet memurları kanunu başta olmak üzere birçok konuda belediye çalışanlarını bilgilendireceklerini kaydetti.
     İki gün devam edecek seminerde katılımcılara devlet memurları kanunu ve disiplin işlemleri, imar mevzuatı, kamu ihale mevzuatı ile 5018 sayılı kamu mali yönetimi kanunu hakkında sunumlar yapılacak.
    
     Muhabir: Nevzat Taş
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Hakkarideki belediye personellerine hizmetiçi eğitim semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER