Hakkarideki mayın patlaması

Hakkarideki mayın patlaması -Dağlıca bölgesinde mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Çiftçinin cenazesi, memleketi Şanlıurfada toprağa verildi


ŞANLIURFA (A.A) - Hakkarinin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Çiftçinin (26) cenazesi, memleketi Şanlıurfada toprağa verildi.
     Güvenlik güçlerince Dağlıca bölgesinde yürütülen arazi arama-tarama faaliyeti esnasında teröristlerce araziye döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşen Çiftçinin cenazesi, helikopterle Şanlıurfadaki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığına getirildi.
     Burada ailesi ve askeri yetkililerce karşılanan şehidin cenazesi, Tugayda yapılan törenin ardından cenaze aracıyla Şanlıurfa Belediyesi Asri Mezarlığına götürüldü.
     Cenazenin mezarlığa getirilişi sırasında şehit Çiftçinin annesi, babası ve kardeşleri gözyaşı döküp, tabuta sarılarak Kürtçe, bazı yakınları ise Arapça ağıtlar yaktı. Fenalaşan şehidin yakınlarını askeri yetkililer ve sağlık görevlileri sakinleştirmeye çalıştı.
     Özgeçmişi okunan şehidin cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından asri mezarlıktaki şehitlikte toprağa verildi.
     Cenaze törenine şehidin yakınları ile askerde olan ve terhisine 1 hafta kaldığı öğrenilen kardeşi Mahmut Çiftçi, Şanlıurfa Vali vekili Ramazan Seçilmiş, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Yahya Akman, Mahmut Kaçar, Halil Özcan ve Abdülkerim Gök, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Piyade Albay İhsan Başbozkurt, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Hakkaride güvenlik güçlerince 18 Ağustosta, Dağlıca bölgesinde yürütülen arazi arama tarama faaliyeti esnasında, teröristlerce araziye döşenen mayının infilak etmesi sonucu Uzman Çavuş Mustafa Çiftçi hayatını kaybetmiş, 2 asker yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Yasin Dikme / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Hakkarideki mayın patlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER