Hakkarideki saldırı

Hakkarideki saldırı -AGİAD Başkanı Akbaş: Mevcut parlamento bu olaylara dur demeli


AĞRI (A.A) - Ağrı Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Mehmet Akbaş, Hakkarideki saldırıya ilişkin, Mevcut parlamento bu olaylara dur demeli, bunun için gerekli olan sivil anayasa acilen çıkarmalıdır dedi.
     Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda meydana gelen PKK terör örgütü saldırılarının zamanlamasının dikkat çekici olduğunu belirterek, komşu Suriyedeki durumdan faydalanmak isteyen güçlerin Türkiyeyi de oyuna çekmek istediğini söyledi.
     Bunu sağlamak için de PKKyı kullandıklarını savunan Akbaş, PKKnın Şemdinlideki oyunu bunun göstergesidir. PKK Şemdinlide vatandaşlarımızı çatışmanın ortasında bıraktırarak, ölmelerine sebep olacak oyunlar oynadı. Bununla Türkiye de Esed gibi halkını öldürüyor imajını vermek istedi. Ama başarılı olmadı. PKK böyle yapmakla Kürt halkına zarar vermektedir diye konuştu.
     Akbaş, Hakkari-Çukurca karayolunda ve Şemdinlide meydana gelen saldırıyı kınadıklarını belirterek, parlamento ve hükümetin, demokratikleşme ve AB yolundaki engelleri kaldırmada geç kalmaması gerektiğini söyledi.
     Ağrı Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKYAD) Başkanı Mehmet İzci de mübarek ayda bu tür olayların yaşanmasının kendilerini ve tüm Türkiye halkını ciddi anlamda üzdüğünü dile getirdi.
     İzci, şöyle devam etti:
     Acil bir ateşkesle çatışmalara son verilmeli, akan kanlar durmalı. Bir an önce diyalog ve müzakerelerin başlatılması, huzurun ve barışın sağlanması gerekiyor. Konunun çözümü noktasında halka söz hakkı tanınmalı. Birlikte çözüm noktasına bir an önce gidilmeli. Her iki tarafın da anaları ağlamasın. Artık ölü ya da şehit haberini ekranlarda görmek istemiyoruz. Ama halkın haber alma hakkı da gizlenmemeli. Halk her türlü gelişmeden haberdar edilmeli. Daha somut adımların atılması gerekiyor.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Hakkarideki saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER