Hakkarili öğrenciler ilk kez kayakla tanıştı

Hakkarili öğrenciler ilk kez kayakla tanıştı -Temel kayak eğitimi kampına katılarak kayakla ilk kez tanışan 100 öğrenci, düşe kalka kaymayı öğreniyor


HAKKARİ (A.A) - Hakkaride açılan temel kayak eğitimi kampına katılarak kayakla ilk kez tanışan 100 öğrenci, düşe kalka kaymayı öğreniyor.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kayak İl Temsilciliği tarafından kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Merga Büta Kayak Tesisinde açılan 10 günlük temel kayak eğitimi kampı, öğrencilerin katılımıyla başladı.
     Kayak malzemeleri verilen ve öğle yemekleri valilik ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce karşılanan öğrenciler, 6 antrenör nezaretinde her gün 8 saat eğitim görüyor.
     Düşe kalka kaymayı öğrenen öğrenciler, kayak pistinde renkli görüntüler oluşturuyor.
     Kayak İl Temsilcisi Halil Kurşun, yaptığı açıklamada, 2013 yılı faaliyet raporunda yer alan temel kayak eğitimi kampını bugün itibarıyla açtıklarını belirterek, kampa öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini söyledi.
     Birçok öğrencinin ilk kez kayak sporuyla tanıştığını vurgulayan Kurşun, Bu kampla öğrencilerin yarı yıl tatilini iyi değerlendirmelerini ve iyi birer sporcu olarak yetişmelerini amaçladık. Öğrencilere kayak üzerinde nasıl durulacağı, nasıl hareket edecekleri ve kayarken neler yapmaları gerektiği konusunda eğitim verilecek dedi.
     Kampa katılan öğrencilerden Emirhan Kaya ise alacakları eğitimle ilk kez kaymayı öğreneceğini bildirerek, İlk kez kayakla tanışıyoruz. Daha önce hiç kaymadım. Çok heyecanlıyım diye konuştu.
     Cihan Temel de kamp sayesinde ilk kez kayakla tanıştığına değinerek, Burada nasıl kayacağımız konusunda bize eğitim verilecek. Kaymanın mutluluğunu ilk kez yaşıyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Nevzat Taş / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Hakkarili öğrenciler ilk kez kayakla tanıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER