Halı dokuyarak acılarını unutmaya çalışıyorlar

Halı dokuyarak acılarını unutmaya çalışıyorlar -Kilisteki konteyner kentte kalan Suriyeli kadınlar, halı dokuma kursu sayesinde hem ülkelerinde yaşadıkları olumsuzlukları unutmaya çalışıyor hem de gelir elde ediyor -Sabiha Shuri: "Ha


KİLİS (A.A) - Kemal Karagöz - Kilisteki konteyner kentte barınan Suriyeli kadınlar, yaşadıkları acı olayları halı dokuyarak unutmaya çalışıyor.
     Türkiyeye sığınan ve konteyner kente yerleştirilen Suriyelilerin her türlü ihtiyacı karşılanıyor. Çocuklar okullarda, yarım bırakmak zorunda kaldıkları eğitimlerini sürdürürken, yetişkinler Halk Eğitim Merkezinin açtığı el sanatları ve halıcılık kursunda meslek ediniyor.
     Konteyner kentteki kursta 120 Suriyeli kadın, usta öğretici eşliğinde haftanın 5 günü eğitim görüyor. Suriyeli kadınlar, halı dokuma kursu sayesinde hem ülkelerinde yaşadıkları olumsuzlukları unutmaya çalışıyor hem de ürünlerin satışından gelir elde ediyor.
     Kursların koordinatörlüğünü yürüten Halide Edip Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli kadınlara her konuda yardımcı olmaya çalıştıklarını ve el sanatlarını öğrettiklerini söyledi.
     Sığınmacı kadınların yaşadıkları da dinlediklerini ve onlara moral vermeye çalıştıklarını belirten Yıldırım, kurslarda üretilen bazı halı ve el işi ürünlerin satışından da gelir elde edildiğini vurguladı.
     Yıldırım, Suriyeli kadınların ürettiklerini sergilemek ve satışa sunmak için kermes düzenleyeceklerini kaydetti.
    
     -"Bir nevi terapi..."-
    
     Kursa katılan Suriyeli Sabiha Shuri ise 2 yıldır konteyner kentte kaldığını ve kursa 6 aydır devam ettiğini söyledi. Kursta çok güzel vakit geçirdiklerini ve meslek öğrendiklerini belirten Shuri, şöyle konuştu:
     "Ayrıca ürünleri de satıyoruz. Bu şekilde para kazanıyoruz. Geçimimize katkı sağlıyoruz. Değişik modeller öğreniyoruz. Halı dokuduğumuzda psikolojimiz düzeliyor. Bir nevi terapi görüyoruz. Savaşın etkilerini bir nebze olsun unutmaya çalışıyoruz. Ülkemize dönmeyi çok istiyoruz. Esedin bir an önce gitmesini dört gözle bekliyoruz. Türk hükümetine minnettarız. Türkiyeye teşekkür ediyoruz. Her şey için Allah razı olsun."
     Kevser Shadi de 5 çocuğu olduğunu, ürünlerin bir kısmını çocukları için ürettiğini söyledi.
     Kendilerine konteyner kentte çok iyi imkanlar sunulduğunu ifade eden Shadi, "Burada şu an için her şey yolunda gidiyor. Savaş biterse ülkemize döneceğiz" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Halı dokuyarak acılarını unutmaya çalışıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER