Halıcılar geleceğe yönelik yol haritası oluşturuyor

Halıcılar geleceğe yönelik yol haritası oluşturuyor -Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliğince hazırlanan Dünya Dokuma Makine Halıcılığında Liderliğin Korunması projesi kapsamında makine halı sektöründe faaliyet gösteren 52 firma


GAZİANTEP (A.A) - Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliğince hazırlanan Dünya Dokuma Makine Halıcılığında Liderliğin Korunması projesi kapsamında makine halı sektöründe faaliyet gösteren 52 firmaya yönelik ortak ihtiyaç analizi yapıldı.
     Birlik Başkanı Selahattin Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada, projenin Ekonomi Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi tebliği çerçevesinde uygulandığını belirtti.
     Proje içerisinde eğitim ihtiyacı, insan kaynakları, firma bireysel danışmanlık ihtiyaç, rekabet ve SWOT analizleri ile ilerleme yol haritasını belirlemeye yönelik unsurların yer aldığını ifade eden Kaplan, şunları kaydetti:
     Bu çalışmada Gaziantep makine halı sektörünün mevcut durumu ve rekabet yapısı ortaya konuldu. Ayrıca küreselleşme sürecinde değişen yeni koşullar karşısında sektörün geleceğe yönelik yol haritasının oluşturulmasında firmalar, meslek örgütleri ve kamu kuruluşları tarafından izlenmesi gereken ihtiyaç politikaları belirlenmeye çalışıldı. Analiz çalışmasından elde edilen bulgular doğrultusunda, Gaziantep makine halı sektörüne yönelik hazırlanacak eğitim programları ile sektörde faaliyet gösteren işletmelerin küme bilinciyle işbirliği yaparak hem kendi faaliyetlerine yönelik bilgi birikimini artıracak hem de bölgesel kalkınmaya yönelik olarak sektörle işbirliği içerisinde yapacakları planlama ve strateji geliştirme çalışmaları için bilgi ve bilinç düzeyini yükseltecektir.
     Kaplan, Gaziantepte makine halı sektörü alanında yapılan kümelenme analizi ile ekonomik ve sosyal kalkınma sürecine yeni bir ivme kazandırarak sektörde gerekli uzman ve destek personelinin teknik ve sosyal bilgi düzeyinin geliştirilmesine ve bölgede kalkınmanın ana aktörlerinden olan sektörün dış ticaret açısından güçlendirilmesini amaçladıklarını dile getirdi.
     İhtiyaç analizi sonuçlarının projeye katılan firmalarla paylaşıldığını aktaran Kaplan, yapılacak eğitim, danışmanlık ve yurt dışı pazarlama faaliyetlerinin de tartışıldığını ifade etti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Halıcılar geleceğe yönelik yol haritası oluşturuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER