Halk Eğitimi Merkezinin binası ihaleyle satılacak

Halk Eğitimi Merkezinin binası ihaleyle satılacak -Şanlıurfa İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz Halk Eğitim Merkezi binasının satışa çıkarılacağını elde edilecek gelirle köy yollarının altyapı ve içme suyu sorunlarını giderecekl


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, Halk Eğitim Merkezi (HEM) binasının satışa çıkarılacağını elde edilecek gelirle köy yollarının altyapı ve içme suyu sorunlarını gidereceklerini bildirdi.
     Yavuz, düzenlediği basın toplantısında, Şanlıurfanın bin 148 köy ve bin 548 mezrayla toplam 2 bin 696 yerleşim yerini bünyesinde barındırdığını söyledi.
     Köylerin sorunlarının giderilmesi için ek kaynak ve bütçeler oluşturmaya çalıştıklarını, bu kapsamda özellikle İl Özel İdaresinin gayrimenkullerinden faydalanmak istediklerini aktaran Yavuz, var olan taşınmazların hizmete dönüştürülmesi için meclis kararı aldıklarını belirtti.
     Bu çerçevede Atatürk Bulvarındaki Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne ait binayı ihaleyle satışa çıkaracaklarını aktaran Yavuz, şunları kaydetti:
     Köy yollarının sorunlarını gidermek amacıyla girdiğimiz kaynak arayışları neticesinde 2 bin 893 metrekarelik Halk Eğitimi Merkezinin yerini satışa çıkardık. 28 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek ihaleyle söz konusu yeri 19 milyon 626 bin 405 TLye ihaleye çıkaracağız. Elde edilecek gelirle köylerimize başta yol, su, eğitim ve sağlık hizmetleri götüreceğiz.
     Mustafa Yavuz, ihaleyi kazanacak firmanın ödemenin yüzde 50sini peşin, geri kalanını 2 taksit halinde ödemesi gerektiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Halk Eğitimi Merkezinin binası ihaleyle satılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER