Halk Sağlığı Haftası

Halk Sağlığı Haftası -Kastamonu İl Sağlık Müdürü Yılmaz: -Yaşamak, öğrenmek, iş yapabilmek için önce sağlıklı olmamız gerekir


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Demir, yaşamak, öğrenmek, iş yapabilmek için önce sağlıklı olunması gerektiğini bildirdi.
     Yılmaz, Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, hafta boyunca halk sağlığının değerini anlatıp, sağlığı geliştirme ve hastalıklardan korunma konusunda toplumu harekete geçirmeyi, sağlıklı toplumların oluşmasında birey sağlığının önemine dikkat çekmeyi hedeflediklerini belirtti.
     Sağlıklı ve başarılı bir toplumun yaşam kalitesini yükseltmek ve hastalıkları oluşmadan önce önlemek için, halk sağlığına yönelik çalışmaların önemli olduğu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:
     Halk Sağlığı çalışmalarındaki en önemli adımlardan biri olan Aile Hekimliği Uygulaması sayesinde, toplumun temel taşı olan bireylerin sağlığı düzenli olarak takip altına alınmıştır. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, toplum bilincini yükselterek hastalık meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek halk sağlığı çalışmalarında bakanlığımızın ana hedefleridir.
     Yaşamak, öğrenmek, iş yapabilmek için önce sağlıklı olmamız gerekir. İş yerimiz eğer yürüme mesafesinde ise haftanın en az 2 günü işe yürüyerek gidebiliriz. Eğer bu imkanınız yoksa ailemizle yada arkadaşlarımızla hafta sonu doğa yürüyüşü yaparak sağlığımıza katkı sağlayabiliriz. Sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıklarımız varsa vakit kaybetmeden bırakmalıyız. Beslenme alışkanlıklarımızı gözden geçirerek ayak üstü beslenmeden uzak durmalı, doğal ve sağlıklı beslenmeye özen göstermeliyiz.
    
     Muhabir:Esra Karamuk/Sinan Özmüş
     Yayıncı:Zeki Gümüş
<< Önceki Haber Halk Sağlığı Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER