Halkevindeki dükkanların 10 yıllık kira süresinin

Halkevindeki dükkanların 10 yıllık kira süresinin bitmesi -İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ertürk: İmar planında park alanı olan, bu yüzden yıkımı istenen 10 yıllık kira süresi biten iş yerleri, tahliye edilerek yıkacak ve yerine


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Filiz Ertürk, İzmit Belediyesinin halkın menfaatlerini ön planda tutarak, yasaların öngördüğü şekilde imar planında park alanı olan, bu yüzden defterdarlık tarafından yıkımı istenen 10 yıllık kira süresi biten iş yerlerini, defterdarlığın talebi ve yasalar gereği tahliye ederek yıkacağını ve yerlerine park yapacağını bildirdi.
     Ertürk, yaptığı yazılı açıklamada, Kocaeli Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünün 9 Kasım 2010 ve 10 Mart 2012 tarihli yazılarıyla Halkevindeki dükkanların olduğu yeri İzmit Belediyesine park yapmak üzere verildiğini belirterek, arazi üzerindeki ticari amaçlı dükkan ve binaların yıkılması gerektiğinin bildirildiğini kaydetti.
     2002 yılında dönemin belediyesi tarafından 10 yıl süreyle yap işlet devret modeli ile kiraya verilen dükkanların kira süresinin 1 Kasım 2012 tarihinde biteceğini vurgulayan Ertürk, o dönem pişmaniye, balıkçı ve manavlar çarşısı olarak yapılan yerde, şu anda el değiştirmeler ve belediyenin izni olmadan iş kolu değişiklikleri yapıldığını ifade etti.
     Ertürk, 2002 yılındaki proje uygulanmadan önce 33 hak sahibi tespit edilmişken 45 dükkanın yapıldığına dikkati çekerek, Yani 12 kişi, hak sahibi olmadan yer almıştır. Bölgede 2002 yılından beri el değiştirmeden kalan sadece 14 iş yeri mevcuttur. Balıkçı, pişmaniyeci ve manav olarak hizmet vermesi gereken dükkanlarda dönem içerisinde 27 hak sahibi devir işlemi yapmış ve 16 iş değişikliği yapılmıştır. Halihazırda pişmaniyeci, balıkçı ve manav olması gereken yerde otobüs yazıhanesi, telefoncu, şarküteri, aktar, çantacı, tütün satış yeri ve ızgara salonu olarak işletilmektedir. Yani yapım amacının dışına çıkılmıştır. Sonuç olarak şu andaki mevcut esnafın ancak 14 tanesi geçmişte hak sahibi olarak buradan faydalanmakta diğerleri devir ücretleri ile ikinci ya da üçüncü elden kiralamış kişilerdir. Tüm dükkanların kira süreleri dolmuştur ifadesini kullandı.
     Bölgedeki balıkçıların belediyenin tapulu arsası üzerinde olduğunu diğer dükkanların ise hazine tarafından park olarak ayrılan bölümde kaldığını belirten Ertürk, Halkevindeki balıkçılara Kadıköy Mahallesinde yapılan kapalı pazar alanında yer ayrıldığını, balıkçıların kapalı pazar yerinin inşaatı bitene kadar mevcut yerlerinde hizmet vermeye devam edeceğini anlattı.
     Ertürk, balıkçılar dışındaki dükkanların yasalara uygun olarak tahliye edilip daha sonra yıkılacağını belirterek, şunları kaydetti:
     Mahkeme tarafından şu anda alınan karar tedbir amaçlı bir ara karar olup inceleme yapılana kadar verilen kesin olmayan geçici bir karardır. İzmit Belediyesi halkın menfaatini ön planda tutarak, yasaların öngördüğü şekilde, imar planında park alanı olan, bu yüzden defterdarlık tarafından yıkımı istenen, 10 yıllık kira süresi biten iş yerlerini, defterdarlığın talebi ve yasalar gereği tahliye ederek yıkacak yerine park yapacaktır.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Halkevindeki dükkanların 10 yıllık kira süresinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER