Hanlar Bölgesindeki çarşılar ve dükkanlar haftanın

Hanlar Bölgesindeki çarşılar ve dükkanlar haftanın her günü açık olacak


BURSA (A.A) - Bursa Valiliğinin aldığı karar doğrultusunda özellikle pazar günleri kepenklerle kapatılan Hanlar Bölgesi, 15 Eylülden itibaren haftanın her günü açık kalacak.
     Bursa Valisi Şahabettin Harput, yaptığı yazılı açıklamada, Orhan Gazinin 1326da, Bursanın fethinden hemen sonra kentin ticari hayatının gelişmesi amacıyla Hanlar Bölgesinin temelini attığı hatırlattı.
     Hanlar Bölgesinin 685 yıllık bir tarihi miras olduğunu ifade eden Harput, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesine girmeye aday gösterilen Hanlar Bölgesi, hem turizm hem de perakendecilik sektörü açısından önemini her geçen gün artırmaktadır. Ticari ve tarihi açıdan oldukça önemli olan bölge kendisini her gün yenilemektedir. Ancak Bursaya gelen yerli ve yabancı turistlerin turistik veya alışveriş için ziyaret ettiği Tarihi Hanlar Bölgesi, hafta içi erken saatlerde kapatılıyor, yine pazar günleri ise tamamen kapalı tutuluyordu. Bu durumdan çarşı ve bölge de olumsuz etkileniyordu. En önemlisi ise Bursanın imajı da olumsuz yönde etkileniyordu.
     Kepenklerle kapatılan çarşı giriş ve çıkışlarının, ulaşımı sağlayan cadde ve sokaklar olduğunu da ifade eden Harput, şunları kaydetti:
     Bu cadde ve sokaklar yayalarımıza açık, araç trafiğine ise kapalı olarak kullanılıyor. Yani kepenklerle kapatılan akslar, her vatandaşımızın faydalanabileceği kamusal alanlar. Dolayısıyla çarşı giriş çıkışlarının kepenklerle kapatılması doğru değildi. Bu yanlışı 15 Eylül 2012 tarihinden itibaren el birliğiyle düzeltmiş, önemli bir sorunu da çözmüş olacağız.
     Yeni uygulamaya göre, bölgedeki iş yerleri, turizmin yoğun olduğu 1 Nisan-1 Kasım tarihleri arasında her gün 09.00-24.00 saatleri, 1 Kasım-1 Nisan tarihleri arasında ise 09.00-22.00 saatlerinde açık tutulacak.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Hanlar Bölgesindeki çarşılar ve dükkanlar haftanın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER