Harmancıka 2,5 milyon liralık yatırım yapılacak

Harmancıka 2,5 milyon liralık yatırım yapılacak


BURSA (A.A) - Harmancıka, 2013 yılında 2,5 milyon liralık yatırım yapılacak.
     Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, yoğun bir çalışma temposu içinde 2012 yılını geride bıraktıklarını, bu yıl gerçekleştirecekleri çalışmaların hazırlıklarına 2012de başladıklarını söyledi.
     İlçenin çehresini değiştirecek projelerle 2013 yılına girdiklerine işaret eden Çetinkaya, Bu projelerimize mart ayındaki temel atma törenleriyle başlayacağız dedi.
     Çetinkaya, ilçede Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksek Okuluna bağlı turizm ve otelcilik bölümünün olduğunu, ancak otel ve hamamın bulunmadığını belirterek, Harmancıkın diğer dağ ilçeleriyle kıyaslanması mümkün değil. Bursa, Balıkesir ve Kütahya illerinin kesiştiği nokta olan ilçemizde dışarıdan gelenler için otel ve hamamımız yok. 3 ilin ortasında kalan bir ilçe olduğumuz için dışarıdan gelen misafirlerimiz çok oluyor. Onun için bir misafirhaneye, otele ihtiyacımız vardı dedi.
     Bacasız sanayi yatırımlarını Harmancıka kazandırmaya çalıştıklarını dile getiren Çetinkaya, şöyle konuştu:
     Meslek yüksek okulunun ilçeye kazandırdığı ekonomik getirinin yanı sıra akademik getirileri de var. Ben akademik getirileri daha da önemsiyorum. Belediye başkanı seçildiğimde meslek yüksek okulunda 75 öğrenci vardı. Şimdi bu rakam 428e yükseldi. Okulun belediye tarafından bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepeye projelerimizi sunduk. Yaklaşık 2,5 milyon liralık projelerimizi kendisi onayladı. Altepe sayesinde ilçemiz dev projelere kavuşmuş oluyor.
     Çetinkaya, 2013 yılında ilçeye terminal, otel, hamam, düğün salonu, kent meydanı başta olmak üzere birçok yatırımın kazandırılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Ali Kahrıman / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Harmancıka 2,5 milyon liralık yatırım yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER