Harran Kalesinde restorasyon başladı

Harran Kalesinde restorasyon başladı


ŞANLIURFA (A.A) - Kültür ve Turizm İl Müdürü Selami Yıldız, tarihi Harran Kalesinde restorasyon çalışmalarının başladığını bildirdi.
     Yıldız, yaptığı açıklamada, UNESCO Dünya Doğal ve Kültür Mirası aday listesinde yer alan Harranın bu listeye alınabilmesi için istenilen kriterlere uygun hale getirilmeye çalışıldığını belirtti.
     Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığının bir değerlendirme yaptığını aktaran Yıldız, kale ve surların onarılması, kümbet evlerin koruma altına alınması ve onarılması gibi işleri kapsayan Harran Kentinin Restorasyonu, Çevre Düzenlemesi ve Korunması Projesinin geliştirildiğini ifade etti.
     Söz konusu proje kapsamında ilçede bir dizi çalışmaların başladığını vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:
     Bu çalışmalardan biri de Moğol istilası ile birlikte 800 yıl önce tahrip edilen Harran Kalesinin restorasyon işidir. 2009 yılında Bakanlığımız bütçesinden 298 bin liraya proje hizmet alımını yaptık. Kurul onayından geçtikten sonra restorasyon işi Bakanlığımız 2012 yatırım programına alındı ve ödeneği Gaziantep Röleve ve Anıtlar Müdürlüğüne gönderildi. 31 Temmuz 2012de de yapılan ihaleyi kazanan firma 22 Ağustosta yer teslimi yapılarak işe başladı. Harran Kalesi 800 yıl sonra Eylül 2014de bitirilerek, asli hüviyetine kavuşacaktır.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Harran Kalesinde restorasyon başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER