Hasan Kalyoncu Üniversitesinin Erasmus çalışmaları

Hasan Kalyoncu Üniversitesinin Erasmus çalışmaları


GAZİANTEP (A.A) - Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Erasmus konusunda görüşme ve anlaşma yapmak üzere Polonyada temaslarda bulundu.
     HKÜden yapılan açıklamaya göre, Özdemir, Polonyada yaptığı ziyaretler kapsamında, çeşitli üniversitelerle öğrenci değişimi konusunu görüştü.
     Özdemir, Gaziantepin 5600 yıllık tarihi zenginliğinin yanında üniversiteler kenti olma özelliğiyle uluslararası öğrenciler için cazip bir yer olduğunu belirtti.
     Üç üniversiteyle Erasmus anlaşması imzaladıklarını ifade eden Özdemir, öğrencilerin önümüzdeki yıllarda eğitimlerinin bir kısmını Polonyada yapabileceklerini bildirdi.
     Bologna süreci ve YÖKün üniversitelerin dışa açılmasını, öğrencilerin yurt dışındaki üniversitelerde eğitimlerinin bir kısmını sürdürmelerini teşvik ettiğinin altını çizen Özdemir, şunları kaydetti:
     Avrupanın en eğitimli toplumuna sahip Polonyada yaklaşık 500 yükseköğretim kurumu var. 136 devlet destekli üniversitenin yanında 326 özel üniversite bulunmakta. Yükseköğretime kayıtlı öğrenci sayısı ise yaklaşık 2 milyon. Nüfusun azalmasından dolayı bazı üniversiteler öğrenci bulamadıklarından kapanıyor. Bunun için yurt dışı üniversitelerle işbirliği yapmak istiyorlar.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Hasan Kalyoncu Üniversitesinin Erasmus çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER