Hasankeyfin 101 yıl önceki fotoğrafları sergileniyor

Hasankeyfin 101 yıl önceki fotoğrafları sergileniyor -Batman Müze Müdürlüğünce İngilteredeki Newcastle Üniversitesi arşivinden alınan Hasankeyfin daha önce hiç yayımlanmamış fotoğrafları sergilenmeye devam ediliyor (Fotoğr


BATMAN (A.A) - İngiliz tarihçi, fotoğrafçı Gertrude Bell tarafından 1911 yılında çekilmiş Hasankeyf fotoğraflarından oluşan sergi, Atatürk Parkında açıldı.
     Batman Müze Müdürlüğü tarafından Newcastle Üniversitesi arşivinden özel izinle alınan ve Ege Üniversitesi laboratuvarlarında temizlenen Hasankeyfin daha önce hiç yayınlanmayan fotoğrafları, Atatürk Parkında açılan sergide vatandaşların izlenimine sunuldu.
     Batman Müze Müdürü Tenzile Uysal, yaptığı açıklamada, sergiyi ilk olarak 12 Mayısta Müze Müdürlüğünde açtıklarını belirterek, amaçlarının serginin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.
     Sergide, 1911 yılında Gertrude Bell tarafından çekilmiş 30 fotoğrafın yer aldığını anlatan Uysal, bu fotoğrafları kişisel çabalarla İngiltereden getirterek Ege Üniversitesi laboratuvarlarında temizlettiklerini söyledi.
     Sergiyi gezen vatandaşlar, böyle bir serginin Batmanda açılmasında geç bile kalındığını, Hasankeyf fotoğraflarının çok güzel olduğunu belirttiler.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Hasankeyfin 101 yıl önceki fotoğrafları sergileniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER