Hassada Gönül Elçileri Projesi tanıtıldı

Hassada Gönül Elçileri Projesi tanıtıldı -Hatay Valisi Lekesiz: Gönül elçisi olmakla cebimizden hiçbir şey çıkmayacak


HATAY (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayelerinde başlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin yürüttükleri proje çerçevesinde hayata geçirilen koruyucu ailede Gönül Elçileri Projesi Hassa ilçesinde tanıtıldı.
     Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hassa Belediyesi Toplantı Salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Gönül Elçileri Projesini, gönülleri fethetme projesi olarak tanımladığını söyledi.
     Çalışmanın Türk milletinde yüz yıllardır var olan yardımlaşma duygusunun harekete geçirilmesine ilişkin bir proje olduğunu belirten Lekesiz, Gönül elçisi olmakla cebimizden hiçbir şey çıkmayacak. Elinizden geldiği kadar çaresiz insanlara, yetimlere, öksüzlere yardımcı olmak için başta yakın çevreniz olmak üzere etrafınızdakilere anlatarak koruyucu aileler olmak istiyorlarsa çocuklarımızı tavsiye edeceksiniz, gönül elçilerinin özü budur diye konuştu.
     Devletin, kimsesiz çocukların tüm ihtiyaçlarını karşıladığını ancak çocukların asıl ihtiyacının sıcak bir aile ortamı olduğunu vurgulayan Lekesiz, şöyle devam etti:
     Devletimize emanet bir şekilde ya öksüz ya yetim çocuklarımız Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze bağlı çocuk yurtlarına verilmiştir. Devletimiz burada çocuklarımızın her türlü ihtiyacını karşılıyor. Ama buna rağmen görüyoruz ki çocuklarımız sıcak bir aile ortamı istiyor. Sevginin, saygının ve bir anne babasının olduğu yuva istiyor. Onlar bizim için çok değerli. Bu çocuklarımızın sıcak bir yuvaya kavuşması için hepinizi gönül elçisi olmaya davet ediyorum.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz ise çocukların yurtlarda ve çocuk evlerinde çok etkin şekilde sanattan kültüre, spordan diğer etkinliklere kadar katılımlarının sağlandığını, buna rağmen onların asıl yerlerinin öz ailesinin yanı olduğunu ifade etti.
     Çocuğun öz ailesinin yanında yetişme imkanının mümkün olmadığı durumlarda yerinin yakın akrabası veya ona sıcak bir aile ortamı sunacak koruyucu ailesinin olduğunu kaydeden Aldatmaz, her durumda da çocuğun aile ortamında yetişmesi gerektiğini vurguladı.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü öğretmeni Ayşen Dirlikin proje hakkında verdiği bilgi sonrasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Sabahattin Büyüktelli ve Uzman Psikolog Feride Altay katılımcıların konuya dair sorularını yanıtladı.
    
     Muhabir: Lale Köklü
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Hassada Gönül Elçileri Projesi tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER