Hasta ve yakınlarına misafir çayı

Hasta ve yakınlarına misafir çayı -Balıkesir merkez ile Edremit ve Bandırmadaki devlet hastanelerinin acil servisine gelen hastalar ve yakınlarına çay, kurabiye, kek, simit ikram edilmeye başlandı


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir merkez ile Edremit ve Bandırmadaki devlet hastanelerinin acil servisine gelen hastalar ve yakınları ile yoğun bakım ünitesindeki refakatçilere çay, kurabiye, kek ve simit ikram edilmeye başlandı.
     Balıkesir İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Yılmaz, Atatürk Devlet Hastanesinde düzenlenen tanıtım programında, devlet hastanelerinde örnek teşkil edebilecek sosyal bir uygulama başlattıklarını söyledi.
     Sağlık Bakanlığının yeni bir değişikliğe gittiğini ve hastalara yaklaşıma daha fazla önem verildiğini dile getiren Yılmaz, Biz hastanemizin kapısından gelen herkese misafirimiz olarak bakıyoruz. Artık hasta kavramını misafir kavramına çevirmeye başlıyoruz dedi.
     Hastanecilikte hizmetin değişmeye başladığını anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:
     Hastanecilikten sosyal hastaneciliğe geçilmesi söz konusu. Hastamız, hastane kapısından girdikten çıkana kadar refakat, yardım ve bilgilendirme konusunda destek olacağız. Özellikle acillerde, yoğun bakım ünitelerinde, vatandaşlarımızın hasta yakınlarının en fazla sıkıntı yaşadığı yerlerde, onları biraz daha rahatlatmak için çay ve sabahları kurabiye, kek, poğaça, simit ikramında bulunacağız. Bu uygulamamızı, Balıkesir Devlet Hastanesi ve Atatürk Devlet Hastanesi ile Edremit ve Bandırmadaki devlet hastanelerinde başlattık. Yiyecek ikramı sabah saatlerinde, çay ise günün her saatinde olacak.
     Acillere gelen hastaların yakanlarının travmatik durumda olabildiğini belirten Yılmaz, Hasta yakınları bazen acildeki hastadan daha de travmatik durumda oluyor. Ve ciddi anlamda hasta yakını örseleniyor. Bazen orada olaylar çıkıyor. Bu travmatize hasta yakınlarını rahatlatmak istiyoruz, sakinleştirmeye çalışıyoruz. Bu noktada yaklaşımınız çok önemli diye konuştu.
     Toplantıya, il merkezindeki hastanelerin başhekimleri de katıldı.
     Uygulamanın başlatılmasından sonra acil servise gelen hastalar ve yakınlarına çay ile simit ve poğaça verildi. Hastasını bekleyen yakınları çay uygulamasını beğendiklerini belirterek, yöneticilere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Hasta ve yakınlarına misafir çayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER