Hasta yakınının doktoru darbettiği iddiası

Hasta yakınının doktoru darbettiği iddiası -Tokat Tabip Odası Başkanı Atalay: -Hekimlere ve tüm sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddeti nefretle kınıyoruz (Fotoğraflı - Görüntülü)


TOKAT (A.A) - Tokat Tabip Odası Başkanı Ömer Atalay, özel bir hastanede görev yapan doktora yönelik saldırıyı kınadı.
     Atalay, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, son zamanlarda başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olayları ile karşı karşıya olduklarını bildirdi.
     Doktorluğun temel amacının insanı yaşatmak olduğunu ifade eden Atalay, hekimlerin sağlık kuruluşlarında güvenli ve sağlıklı koşullarda çalışma hakkına sahip olduklarını dile getirdi.
     Saldırıya maruz kalan doktor Cengiz Çepoğlunun 20 yıldır Tokatta çalıştığını belirten Atalay, şöyle konuştu:
     Yaklaşık 20 yıldır Tokatta beyin cerrahisi uzmanı olarak çalışan ve bölgede herkes tarafından tanınan ve sevilen, kendisini hastalarına adamış, elleriyle şifa dağıtan cerrahımızın dün yaşanan elim olay nedeniyle sağ eli ve burnu kırılmıştır. Arkadaşımız en az 1 ay mesleğini icra edemeyecektir. Bu saldırı nedeniyle, bu süre zarfında ameliyatları gecikip şifa bulamayacak hastaların vebalinin kimde olacağını da kamu vicdanına bırakıyoruz. Hekimlere ve tüm sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddeti nefretle kınıyoruz. Benzer olayların tekrar yaşanmamasını istiyoruz. Artık hekime karşı uygulanan şiddete hasta psikolojisi diyerek görmemezlikten gelen adli ve idari uygulamaların bitmesini istiyoruz. Şiddet yapanın yanına kar olarak kalmamalıdır.
     Özel bir hastanede görev yapan ve bir hasta yakını tarafından darbedildiği ileri sürülen beyin cerrahisi uzmanı doktor Cengiz Çepoğlu yaralanmıştı.
     (EKT-CC)
<< Önceki Haber Hasta yakınının doktoru darbettiği iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER